Съдът отмени разпоредби на Наредбата за гробищните паркове и погребално

...
Съдът отмени разпоредби на Наредбата за гробищните паркове и погребално
Коментари Харесай

Съдът отмени столична наредба за гробищата по протест на прокуратурата

Съдът анулира разпореждания на Наредбата за гробищните паркове и погребално - обредната активност на Столичен общински съвет , по митинг на Софийска градска прокуратура.

Проверката по случая е по сигнал на цивилен организации , като в хода ѝ е открито, че посочените правила на Наредбата не дават отговор на условията на нормативен акт от по - висока степен, а точно - Закона за ограничение на административното контролиране и администравния надзор върху стопанската активност /ЗОАРАКСД/.

 Прокуратурата стачкува против столична разпоредба за гробищата
Прокуратурата стачкува против столична разпоредба за гробищата

Проверката по случая е инициирана по сигнал на цивилен организации

Съдът е споделил доводите на наблюдаващия прокурор при СГП, че анулираните разпореждания плануват всъщност въвеждането на регистрационен и лицензионен режим във връзка с жителите и юридическите лица, които желаят да реализират погребално-обредна и каменоделска активност на територията на Столична община.

Отменените разпореждания директно опонират на условието на член 4, ал.1 и ал.2 от ЗОАРАКСД, според което регистрационен и позволителен режим за осъществяването на избрана стопанска активност могат да се откриват единствено със закон.

Поради изложеното, АССГ е почита импортирания от СГП митинг и анулира наредбите на член 33-37 от Наредбата за гробищните паркове и погребално - обредната активност на Столичен общински съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР