Съдът на Европейския съюз наложи на Пошла глоба от един

...
Съдът на Европейския съюз наложи на Пошла глоба от един
Коментари Харесай

Съдът на ЕС глоби Полша с 1 млн. евро

Съдът на Европейския съюз наложи на Пошла санкция от един милион евро дневно поради несъблюдение на негово решение от юли тази година. Тогава съдът постанови, че би трябвало да бъде замразено действието на Дисциплинарната камара към полския Върховен съд. Варшава обаче
отхвърли да извърши решението.

Глобата от 1 милиона евро дневно, която страната би трябвало да заплаща на Европейската комисия, стартира да се счита от датата, на която Полша ще се запознае с днешното решението.

То ще е в действие, до момента в който Варшава извърши отговорностите си, произлизащи от решението на съда от юли. Полските управляващи дадоха обещание преди време, че ще разхлабен Дисциплинарната камара, която съгласно Брюксел подкопава независимостта на магистратите в страна, само че не го направиха.

Напрежението сред Брюксел и Варшава се ускори на 7 октомври. Тогава полският Конституционен съд постанови, че някои текстове от европейските контракти са несъвместими с полската конституция.

Според полския заместител -министър на правораздаването, днешното решение на съда в Люксембург подценява главния закона на Полша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР