Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери и

...
Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери и
Коментари Харесай

Съдът на ЕС изключи двама руски олигарси от списъка със санкции

Съдът на Европейския съюз анулира включването на съветските милиардери и Пьотр Авен от санкционния лист на Европейски Съюз, оповестява " Ройтерс ".

" Съдът смята, че нито една от аргументите, изложени в първичните актове, не е задоволително обоснована и че затова включването на господин Авен и господин Фридман в описите не е целесъобразно ", гласи решението на съда в Люксембург.

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година, провокира интернационално наказание, докара до невиждани финансови наказания против Москва и подтиква напускането на световни компании от Русия. Западът също по този начин наложи строги ограничавания за експорт на основни технологии към Русия.

Още при започване на спора в това число против Михаил Фридман, като заледяване на активи и възбрана за влизане на територията на Съюза.

В обосновката на рестриктивните мерки на Европейски Съюз се показва, че Фридман " е взел участие в опитите на Кремъл да анулира глобите на Съединени американски щати, наложени за противопоставяне на нападателната политика на Русия против Украйна " и " интензивно е подкрепял материално или финансово и се е облагодетелствал " от водачите, виновни за анексирането на Крим и " дестабилизирането на Украйна ".
 Украйна проверява Михаил Фридман за финансиране на съветската военна машина
Украйна проверява Михаил Фридман за финансиране на съветската военна машина

Фридман и Авен оспорват в съда налагането на санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР