Съдът излезе с решение за масово убийство, което потресе цяла

...
Съдът излезе с решение за масово убийство, което потресе цяла
Коментари Харесай

Осъдиха прокуратурата заради масовото убийство в Нови Искър

Съдът излезе с решение за всеобщо ликвидиране, което потресе цяла България.

" Парите не са всичко на този свят. Те няма да ми върнат детето. Изпитвам обаче, въпреки и малко, задоволство от решението на съда, което удостоверява тезата, че прокуратурата не си е свършила работата и се е стигнало до това грубо закононарушение - ликвидиране на шестима души. "

Това сподели Стефана Елисаветова, майка на 18-годишния Боби, един от шестимата убити в Нови Искър в новогодишната нощ на 2017 година, написа. Жената завоюва дело на първа инстанция в Софийски градски съд за обезщетение от 160 хиляди лева от прокуратура, която не е направила всичко допустимо да открие и приведе в пандиза рецидивистът Росен Ангелов-Горския, а 8 година по-късно той убива шестима души. Прокуратурата ще би трябвало да заплати и лихви, като цялата сума е към 240 хиляди лева

Очаква се прокуратурата да апелира решението пред Софийския апелативен съд.

Кървавата покруса тогава потресе цялата страна. В къща в Нови Искър да посрещнат 2018 година са се събрали Неделчо Юнаков на 41 година, приятелката му Кети Кюхова, майка й Еленка Бурджиева и 16-годишната й щерка Нанси с 18-годишния й другар Боби, както и синът на Неделчо - 20-годишният Георги. Кети и Ангелов са имали връзка преди години, само че се скарали. В новогодишната нощ той решил да убие някогашната си и новия и другар. В двора е посрещнат от фамилното куче Нерон, което Горския убива с един изстрел. На първия етаж в къщата на фамилията вижда противника си за любовта на Кети - Неделчо, и сина му Георги. Ангелов стреля в телата им с близо 15 изстрела и по един надзорен в главите им. После влиза в спалнята и стреля по легналата баба Еленка. Учениците Боби и Нанси чуват стреблата и пробват да се скрият на горния етаж. Ангелов открива и тях и ги убива с револвер " Берета ", 22-ри диаметър. Убиецът събира гилзите, пробва да почисти къщата и да замаскира закононарушението, като мести труповете и ги поставя един върху различен. После ще се окаже, че Кети е убита от него малко по-рано, а тялото й е хвърлено в бунар наоколо. Горския изчезва и се укрива цяла седмица. Телата на убитите са открити едвам на 2 януари 2018 година, а никой от съседите не е чул изстрелите в новогодишната нощ поради гърмежите от пиратки и фойерверки и саморъчно направения заглушител.
Ангелов е открит на 7 януари в изоставена къща в с. Луково. Откриват го след огромно търсене, прострелян в леглото, а до него имало таблет, от който е гледал детско порно.

Оказва се, че Росен Ангелов е разгласен за търсене преди години и е трябвало по това време да е в пандиза. Той е рецидивист с няколко присъди. Една от тях е за обезчестяване от 1998 година Последната му присъда 8 година затвор за блудничество с 11-годишно дете е влезнала в действие на 22 декември 2009 година Той обаче по този начин и не попада зад решетките, тъй като ловко се укрива. За да се стигне до потресаващото шесторно ликвидиране в първите минути на 2018 година

Ако по това време е бил в пандиза, нямало е да се стигне до кървавата баня, безапелационни са родственици на убитите. Ангелов е бил разгласен за търсене, а на 22 юни 2015 година за него е издадена европейска заповед за арест.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР