Съдържанието на арсен във водата за пиене на Любимец вече

...
Съдържанието на арсен във водата за пиене на Любимец вече
Коментари Харесай

Водата в Любимец пак е годна за пиене - арсенът вече е в норма

Съдържанието на арсен във водата за пиянство на Любимец към този момент е в норма. Това заяви тази заран регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова.

Вчера беше издадено наставление водата да не се употребява за питейни потребности и подготвяне на храна. Това се случи, откакто беше измерено количество от 11,9 мг на литър арсен при норма не повече от 10 мг на литър в чешмите на града. Последните проби обаче са дали резултати в норма, като се чака по-късно през днешния ден да бъде отстранено ограничаването.

„ Към момента индикаторите са 4,35 мг на литър, което е доста под допустимата стойност. Нямаме пояснение, по тази причина ВиК-Хасково пуснаха писма до всяка една институция, която може да помогне и да се откри повода за повишените правила “, сподели Здравкова пред bTV и добави, че предстоят инспекции от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция и БАБХ.

Прокуратурата също ревизира проблема.

Кметът на Община Любимец Илия Илиев съобщи, че са подхванати всички ограничения за определяне на замърсяването. Според него казусът е случаен. За жителите на града бяха обезпечени водоноски. Според локалните до момента проблем с водата не е имало, само че рядко пиели тази от чешмите и преди новината за замърсяването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР