Съдържание:Заключвайте лаптопа си с паролаАнтивирусна програмаНаправете резервно копие на данните

...
Съдържание:Заключвайте лаптопа си с паролаАнтивирусна програмаНаправете резервно копие на данните
Коментари Харесай

Как да защитим информацията на лаптопа си от кражби

Съдържание:

Заключвайте преносимия компютър си с паролаАнтивирусна програмаНаправете аварийно копие на данните сиОбновявайте системата  Как да защитим информацията на преносимия компютър си от обири

С напредването на технологиите кражбата към този момент не се отнася единствено за движимостите, а и за информацията ви. Едно от местата, където имаме най-вече информация, е преносимия компютър. Ако някой получи достъп до него непосредствено или отдалечено, той получава достъп до огромна част от персоналните ви данни. Това може да са данни за кредитна карта, адреса, нещо персонално и всичко друго, което съхранявате на него. Подобни обири на информация от преносимия компютър по никакъв начин не са мечтани и ето по какъв начин да ги предотвратите.

Заключвайте преносимия компютър си с ключова дума

Първата стъпка към това да защитим информацията на преносимия компютър си е да сложим ключова дума на екрана за вход. Разбира се, би трябвало да изберете ключова дума, която да не е лесна за разтрошаване. Има много препоръки в интернет за това по какъв начин да изберем подобаваща ключова дума. Заключването на екрана за вход на преносимия компютър ще го отбрани от нежелателен пряк достъп до информацията ви. В случай че делите устройството с различен човек, на който нямате доверие до толкоз, че да го оставите умерено да разполага с вашите данни, тогава можете да създадете два обособени профила и да заключите вашия.

Антивирусна стратегия

 Защита на преносимия компютър от вируси и кражба

Антивирусната стратегия е значима част от отбраната на информацията на преносимия компютър ви. Някои компютърни вируси могат да разпространят информацията ви или да я унищожат. За да се предпазите от тях, ще ви би трябвало задоволително добра антивирусна стратегия, която постоянно да включвате да сканира. Но вградената в Windows антивирусна стратегия не е задоволителна. Има доста безвъзмездни такива, които ще предпазят преносимия компютър ви на равнище – да вземем за пример Avast, Avira, McAfee и други.

Направете аварийно копие на данните си

В случай на кражба на данните ви те освен попадат в неприятни ръце, а също по този начин вие ги губите. Ако не желаете това да се случи, направете аварийно копие на данните и информацията си. Може да го извършите на обособен хард диск, в клауд пространството или на други платформи. Без значение какъв прийом сте избрали, не забравяйте да отбраните и аварийното копие.

Обновявайте системата

Обновленията на пръв взор може да са досадни и ненужни, само че те в действителност оказват помощ за отбраната на информацията на преносимия компютър ви. Това е по този начин тъй като обновленията освен отстраняват неизправности на системата или приложенията, а и усъвършенстват отбраната им. Също по този начин не изключвайте автоматизираните обновления и не избягвайте рестартирането.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР