Съдържание:Важни грижи за диоптричните очилаКакви продукти трябва да имате за

...
Съдържание:Важни грижи за диоптричните очилаКакви продукти трябва да имате за
Коментари Харесай

Важни грижи за диоптричните очила

Съдържание:

Важни грижи за диоптричните очилаКакви артикули би трябвало да имате за грижа за диоптрични очила? Премахване на надрасквания от диоптиричните очила? Стъпка 2  Важни грижи за диоптричните очила ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Грижата за очила, както за слънчевите, по този начин и за диоптричните, е значима задача, в случай че желаете да можете да ги ползвате дълго време. От нея зависи остротата на зрението ни.

Заедно с това даже минималните надрасквания могат да попречат на потреблението на диоптричните си очила, по този начин и да увредят здравето на очите ви. Именно вярната грижа за тях е основната ви задача, в случай че желаете да увеличите експлоатационния им период, само че и да ги почиствате вярно.

 Важни грижи за диоптричните очила

Важни грижи за диоптричните очила

Основното предписание е елементарно, а точно първата ви задача е тривиално да пазите очилата ви при потреблението им. Нека ви срещнем и с някои от главните моменти при грижата за диоптричните очила.

И по този начин, първата ви задача е да не ги носите на главата си, защото по този метод страничните им елементи могат да се изкривят, заради което да се получи несъразмерност на диоптрите.

Освен това, по този начин можете да ги счупите, в случай че паднат. Същото важи за свалянето, само че и слагането им, като би трябвало да вършиме това с две ръце, тъй като другояче ще се сблъскате със същите проблеми, а точно може да се изкриви рамката им.

Винаги ги съхранявайте в специфичен калъф, защото по този начин те няма да могат да се надраскат от ключовете ви да вземем за пример в чантата или другите по-остри предмети в нея.

Ако би трябвало краткотрайно да ги свалите, то постоянно ги слагайте с лещите нагоре, с цел да не се повредят те. Най-добре е да употребявате твърдите калъфи, които пазят чудесно всички видове очила, в това число диоптричните.

Почистването на стъклата на вашите диоптрични очила би трябвало постоянно да става благодарение на специфична микрофибърна салфетка, като те се продават във всички оптики. Добре е също по този начин първоначално леко да ги измиете под течаща вода, а по-късно към този момент благодарение на тази салфетка да ги избършете добре. Те са специфични, защото не драскат стъклото и ви оказват помощ да го почистите идеално.

 Диоптрични очила

Също по този начин можете да употребявате и специфичните за това средства, в случай че те са по-мръсни. За задачата нанесете разтвора за почистването на очилата ви на стъклата, а по-късно още веднъж ги избършете с микрофибърната салфетка.

Би било добре да си купите и специфичен комплект от принадлежности за очилата ви, като по този начин и сами ще можете да стягате дребните им болтчета, а няма да се постанова да ги носите на ремонт.

Често тези дребни комплекти се продават под формата на ключодържатели, като по този метод те постоянно ще са с вас. Всяка година е добре да се контролира рамката на диоптричните ви очила, като можете да извършите това в магазина, от където сте ги закупили.

Какви артикули би трябвало да имате за грижа за диоптрични очила?

1. Микрофибърни салфетки;

2. Специални средства срещу замъгляване на стъклата;

3. Почистващи течности и спрейове;

4. Еднократни почистващи салфетки.

Премахване на надрасквания от диоптиричните очила?

Стъпка 1

Вземете паста за зъби, нанесете я върху разваленото стъкло. Всяка паста съдържа микроскопични абразиви, които ще оказват помощ за шлифоването на леките надрасквания.

Стъпка 2

Вземете някакъв мек материал (можете да употребявате и еднократните салфетки за очила) и втрийте пастата върху стъклената повърхнина. Важно е употребяваната забрадка да не е абразивна или груба, защото в противоположен случай върху стъклото могат да се появят нови драскотини.

Стъпка 3

 Очила с диоптър

Разтривайте пастата за зъби единствено с хоризонтални придвижвания. Ако ги бършете с кръгови, тогава съществува риск още веднъж от нови драскотини. Бъдете изключително деликатни и просто леко минете с хоризонтални придвижвания цялото стъкло.

Стъпка 4

Измийте пастата с елементарна топла вода, като деликатно премахнете всички останки от нея по стъклото на диоптричните ви очила.

Стъпка 5

Накрая остава единствено да избършете стъклата със специфичната микрофибърна салфетка, полирайки ги до искра.

Винаги би трябвало да полагате грижи за вашите очила, като тук даже не е значимо дали те са слънчеви или диоптрични, защото и при двете могат да се надраскат стъклата, да се изкривят дръжките и други.

Всички тези грижи са значима част не толкоз за съхранението на чистотата им, а с цел да не се получават редица механични увреждания на вашите очила, а и по този метод ще можете доста да увеличите техния експлоатационен период.

В резултат на това ще имате здрави очи, и няма да се сблъсквате с проблеми като главоболие, което може да е породено от занемарена грижа за очила. Това важи даже и за слънчевите очила.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР