Съдържание:Какво знаем за историята на поничкитеКак да отпразнувате деня на

...
Съдържание:Какво знаем за историята на поничкитеКак да отпразнувате деня на
Коментари Харесай

Кога се празнува денят на поничките

Съдържание:

Какво знаем за историята на поничкитеКак да отпразнувате деня на поничките?  денят на поничките Снимка: Ирина Колева‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Всички обичат понички. Няма различен метод. Неустоимите вкусни сладкарски произведения са подобаващи за всевъзможен мотив – за приятна закуска, вкусно прелъщение, почерпка за сътрудници.

Изследвания даже настояват, че единствено типът на поничките е кадърен да увеличи настроението.

И поради насладата и насладата, която ни носят поничките, всеки първи петък от юни годишно се отбелязва интернационалният ден на поничките. На 14 септември пък в Съединени американски щати почитат със удовлетворение деня на поничките с крем.

Дали ще са понички с крем или типичен понички, двете дати са апетитен ден, в който да се отдадем на сладкото прелъщение.

Понички има във всевъзможни разновидности – с крем, с шоколад, със сладко.

 История на поничките

Какво знаем за историята на поничките

Концепцията за пръстен пържен самун, цялостен или полят с някаква вкусотия, по никакъв метод не е нова. Но в случай че търсите най-ранната версия на това, което назоваваме понички, ще би трябвало да се върнете обратно до времената на Нови Амстердам в Новия свят.

Не знаете къде е това?

Ню Амстердам, несъмнено, е Ню Йорк. Преселници от Холандия в новото (тогава) поселение приготвяли тип маслена торта или olykoek. Това е далечният предшественик на актуалните понички. В даден миг обаче десертът (който съгласно съвременниците му от други народности не бил изобщо вкусен) стартира да се запържва и полива с мед или шоколад и по този начин се появили поничките.

През 1803 година е оповестена готварска книга, съдържаща предписания за понички. Не минало доста време и вкусното лакомство станало световноизвестно. Поничките имат известност на американска храна макар холандския си генезис. Формата на пръстена, която всички знаем и обичаме, зародила, когато Хансън Грегъри, работещ на транспортен съд за търговия с вар, пробил дупка в обичайно плътната поничка, с цел да има търговски тип, а и да спести от артикули. Останалото е история.

Пълнените понички пък били дело на Елизабет Грегъри. Тя почнала да продава понички, напълнени със примес от лешници, орехи и мед, като настрана овкусявала тестото с лимонова кора, канела и индийско орехче. Нейните десерти били шлагер в продължение на десетилетия.

Как да отпразнувате деня на поничките?

 Понички

Най-лесният метод е да поръчате огромна кутия понички и да ги занесете в офиса, в който работите, или на учебно заведение, в случай че към момента сте възпитаник. Всички към вас ще оценят жеста.

Ако пък имате задоволително време и предпочитание, извършите домашни понички, които несъмнено са храна за благополучие. Не се плашете от рецептата - в действителност е много елементарно да извършите понички.

Просто е належащо да извършите хубава примес за понички и да я изпържите. След като доближи хубаво златисто кафяво, извадете, отцедете, просто вземате пош за сладкиши и напълнете изпържените вкусотии с каквото решите – шоколад, сладко, крем... Изборът е напълно ваш!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР