Съдържание:Как се чистят петна от шоколад? Почистване на шоколад с

...
Съдържание:Как се чистят петна от шоколад? Почистване на шоколад с
Коментари Харесай

Как се чистят петна от шоколад

Съдържание:

Как се чистят петна от шоколад? Почистване на шоколад с млякоПочистване на шоколад с водороден пероксидДомашен (обикновен) сапунСолЖълтък и глицеринБорна киселинаРазтвор на глицерин и амонякОсновни правила при премахването на петната от шоколад  Как се чистят петна от шоколад ‹›  Малка първокласна кутия за бижута за пътешестване Препоръчано за теб:Малка първокласна кутия за бижута за пътуване27.00 лева.Виж ››

Шоколадът е едно от най-любимите лакомства освен на децата, само че и на възрастните. Колкото и да сте деликатни, постоянно можете да се изцапате, когато се наслаждавате на сладкото прелъщение.

Ако и вие се сблъскате с петната от шоколад, не трябва да се паникьосвате, тъй като всичко е поправимо. Имайте поради, че е значимо незабавно да се заемете с премахването на петното, като по този начин мазнините няма да съумеят да обхванат надълбоко в плата.

Как се чистят петна от шоколад?

С помощта на националните средства ще можете да се справите с петната от шоколада, като това важи даже за старите замърсявания. Тези способи са освен доста ефикасни, само че и налични, тъй като съставките за премахването на шоколада ще се намерят във всеки дом.

Почистване на шоколад с мляко

За тази цел е най-добре то да е със стайна температура. Накиснете за 10-на минути нечистия сектор в млякото. След това изперете в него дрехата ръчно, до момента в който петното не се махне.

Почистване на шоколад с водороден пероксид

Той е ефикасен освен за премахването на петната от йод, само че и в случай че се изцапате с шоколад. Процесът е бърз и елементарен, като всяка една стопанка елементарно ще може да се оправи с тези петна. За задачата напоете с водороден пероксид памучен тампон и го сложете на петното, с цел да попие добре на мястото. Оставете го да подейства за 10-15 минути и изперете ръчно дрехата.

Домашен (обикновен) сапун

Това е незаменимо средство при доста разнообразни петна, като неоспорим негов плюс е освен успеваемостта му, само че и ниската цена. Ако сте се изцапали без да желаете с шоколад, това просто насапунисайте незабавно петното и го оставете да подейства за 10-на минути. Измийте добре сапуна, като при нужда повторете процедурата.

 унищожаване на петна от шоколад със сапун

Сол

За задачата пригответе солеви разтвор от 200 мл вода и 3 с.л. сол, като изчакате тя да се разтвори. Отначало накиснете мястото за към 30 минути и по-късно изплакнете дрехата добре.

Жълтък и глицерин

Методът е доста ефикасен при по-старите петна от шоколад, които не сте премахнали незабавно. Отначало смесете двата съставния елемент в съответствие 1:1 и нанесете щедро на мястото на замърсяване. Потъркате добре с мека гъба и по-късно добре изперете в хладка вода.

Борна киселина

Смесете 1 чаша вода и 2 ч.л. борна киселина, разбъркайте добре и нанесете разтвора на петното. Оставете да подейства за към 20 минути и никога не търкайте. След това изперете добре дрехата ръчно с мек перилен препарат или с домакински сапун.

Разтвор на глицерин и амоняк

Смесете 2 с.л. глицерин, 4 с.л. амоняк и 4 с.л. вода. Нанесете получената примес на мръсно място, като деликатно го втривате с памучен тампон и по-късно изплакнете добре със студена вода.

Основни правила при премахването на петната от шоколад

Независимо от материята, цвета или принта, благодарение на тези лесни и елементарни национални способи ще можете да ги премахнете и да постигнете страхотни резултати. Важно е обаче да спазвате и тези правила, с цел да можете оптимално ефикасно да се справите със замърсяването от шоколад.

1. Можете да премахнете петното напълно, само че единствено в случай че незабавно се заемете с това. Старите петна не могат на 100% да се изчистят от по-деликатните материи даже с битовата химия, като това важи за всички по-упорити петна. Именно по тази причина, в случай че сте се изцапали с шоколад, би трябвало незабавно да се заемете с елиминиране на петното;

2. За да си улесните процеса, е добре да махнете засъхналия шоколад и да перете към този момент директно единствено петното. Можете да махнете засъхналия шоколад елементарно даже благодарение на ключовете или фиба;

3. За да премахнете добре целия шоколад, е добре да минете няколко пъти с чиста гъбка или по-твърда четка, само че въпреки всичко внимавайте, с цел да не нараните материалът;

4. В началото пробвайте по-щадящите способи, а в случай че те не са ефикасни и не можете да почистите добре петното, тогава можете да преминете към по-агресивните;

5. Най-добре е да перете петното от опакованата страна, като по този начин резултат ще е по-добър, а и самото пране ще е по-лесно;

6. Премахването на този вид замърсяване би трябвало да става в посока от края към центъра на петното;

7. Шоколадовите петна не се опасяват от противоположен душ, по тази причина не е добре да ги перете както с доста студена, по този начин и с прекомерно гореща вода.

Ако инцидентно изцапате с шоколад обичаната ви рокля или блузка, към този момент знаете по какъв начин да се справите с досадните петна. С помощта на тези тествани способи ще можете елементарно да се избавите, както от пресните замърсявания с това сладко прелъщение, по този начин и с по-старите.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР