Съдържание:Как да съчетаем вкуса на виното с неговите здравословни ползи?

...
Съдържание:Как да съчетаем вкуса на виното с неговите здравословни ползи?
Коментари Харесай

Кои са подходящите мезета за вино?

Съдържание:

Как да съвместим усета на виното с неговите здравословни изгоди?  мезета за вино

Насладата от положителната храна е нещо, което в стълбицата на полезностите при индивида постоянно е стояло на едно от най-високите места. Пиршеството на сетивата се реализира с добре приготвеното ястие, споделено в приятна компания.

В тази формула обаче липсва нещо значително, което дава детайла на тържественост, щипката разкош, превръщаща храненето в празник. Това е виното. Доброто вино е в положение да сътвори неповторима атмосфера на масата, с чувство за приятна целокупност на обяда или вечерята.

Виното ще се разкрие в невероятното си величие, когато е в естетика с поднесените блюда. Нещо повече - ще раздаде обилно всички здравословни изгоди, които носи. Ще остави чувството за магията, която има.

Как да комбинираме мезето с виното, с цел да получим най-хубавото вкусово чувство? Свързващата дума е баланс и тя е в основата на цялата просвета на хранене, в която значимо място намира съчетаването на храна и вино.

Хранителна стойност на ястието и тежестта на напитката са това, което би трябвало да се следи, с цел да се реализира салдото във усетите.

 подобаващи мезета за алено вино

На болшинството хора е известно, че алените меса се сервират с алено вино, а на белите меса и рибата подхождат белите виновност. Необходими са обаче много разяснения, с цел да се разбере смисълът на това условие. В него намират място доста критерии, които при свързване основават една огромна комбинация, включваща всички детайли на виното.

Ако ястието е със мощен, натоварен усет, виното би трябвало да е с по-тежко тяло. Червените виновност са по-тежки от белите и това основава тази норма. Съчетават се алено вино с мезе от говеждо месо или с друго мрачно месо.

На тежкото ядене подхожда богато, мощно вино, с компактно тяло. Мезето с очебийно наличие на мазнини изисква алено вино.

За бялото вино всички рибни мезета или с птиче месо и морски блага са добре пристигнали, а тези, които са на строга диета могат да опитат бяло вино с резенчета ябълка.

Танините са значим съставен елемент във виното, който кореспондира с протеините в храната. Тъмните меса омекотяват горчивината на танина във виното.

Доброто комбиниране сред аромата на виното и този на ястието е това, което ускорява удоволствието от продуктите с високо качество. Интензивният мирис на дребни червени плодове, нюансиран от топли подправки и ароматът на дъбови бъчви ще бъде в цялостна естетика с ястия с богат и компактен мирис. Достойна композиция на аленото вино е компактен мрачен шоколад или десерт с преобладаващо наличие на какао.

Леките бели и розови виновност имат мирис на мед, плодове, ванилия и ядки и си подхождат с леки мезета от дивечово или птиче месо. Салатите също са подобаващи, като акцентът е върху китайските и японските салати от богатата им рибна кухня. Подходящи са и за мезета от нашата лятна кухня.

За да бъдат задоволени всички сетива и чувства, цветовата естетика също не трябва да се не помни. На интензивния червен цвят на аленото вино ще подхождат ястия в същата цветова гама. На лекото и съвсем безцветно обагряне на белите виновност подхождат леко оцветени мезета, а те са присъщи за леките меса.

 подобаващи мезета за бяло вино

Виното може да се пие и независимо, като се вкусва разнообразието от аромати, само че сетивата бързо се насищат при подобен вид.

Как да съвместим усета на виното с неговите здравословни изгоди?

Ако алкохолните питиета имат и здравословни изгоди, то би трябвало да ги потърсим наложително във виното. Заради многото му целебни свойства, гроздовият балсам е бил употребен за лекуване, тонизиране и усилване на съпротивителните сили на организма. Приписват му и антисептични свойства.

Червените виновност са по-полезни от белите поради полифенолите, по-високите дози от витамин Е и антиоксидантите. В аленото вино има и химично съединяване, наречено ресвератрол, намаляващо растежа на сърдечно-съдовите болести.

Червеното вино е чашата дългоденствие, което всеки може да си подари. То извежда токсините от тялото, възстановява нервната система и подкрепя положителния сън. То е чудодейното хапче против напрежението, умората и депресията.

Казват, че виното е напитка за ценители. Добрата храна също. А двете са в неразрушима симбиоза.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР