Съдържание:Изслушвайте я! Правете ѝ комплименти! Покажете ѝ колко много означава

...
Съдържание:Изслушвайте я! Правете ѝ комплименти! Покажете ѝ колко много означава
Коментари Харесай

Как да се справим с властна тъща

Съдържание:

Изслушвайте я! Правете ѝ похвали! Покажете ѝ какъв брой доста значи за вас щерка ѝ! Помагайте ѝ в потребност! Игнорирайте я!  Как да се оправим с властна тъща

Вероятно се сещате за оня анекдот, в който началник пита подчинения си за какво още е на работа, откакто би трябвало да върви на погребението на тъща си, а той отвръща, че работата постоянно би трябвало да е преди всичко и едвам по-късно е ред на удоволствията. Да, с тъщите, както и със свекървите са свързани безчет вицове.

Особено неприятно е, когато сте попаднали на прекомерно властна тъща. Ето няколко разновидността по какъв начин да се справите с сходна обстановка.

Изслушвайте я!

Мъжете сме привикнали да възприемаме женския диалект като мърморене, дуднене или пък мрънкане. Същевременно би трябвало да ни е пределно ясно, че това не всеки път е по този начин. Жените обичат да бъдат изслушвани и стига това да не ви коства часове, то можете да се " прежалите ". Както сте склонни да обърнете внимание и да изслушвате половинката си, то се постарайте да се научите да изслушвате и майка ѝ. Подобен жест би могъл за стопли даже и най-коравото сърце, в това число и това на изключително властна тъща.

Правете ѝ похвали!

Освен да бъдат изслушвани, дамите обичат да получават похвали, да не приказваме за дарове. Поздравете тъщата, кажете ѝ че през днешния ден има доста пресен тип и така нататък А за какво не ѝ подарите и нещо дребно? Не цветя или бонбони, тъй като евентуално ще разсъните някакви съмнения у нея и в очите ѝ ще попаднете в обстановката гузен-негонен бяга. Но можете да ѝ предложите чаша кафе или чай, да ѝ купите обичания ѝ вестник или списание с обяснението, че просто сте имали път към близката вестникарска будка и т.н.

Покажете ѝ какъв брой доста значи за вас щерка ѝ!

Всяка майка обича детето си и варди над него като орлица. Дори и най-властната тъща би се поуспокоила, в случай че е сигурна, че вие в действителност доста обичате щерка ѝ и се грижите добре за нея.

Помагайте ѝ в потребност!

 Тъща

Нищо няма да ви коства, в случай че се притечете на помощ на тъща си и и помогнете с чантите с пазар. Можете даже да я откарате до някой по-отдалечен магазин, в случай че тя няма по какъв начин да се придвижи до него. Дори и времето за вас да е пари, не забравяйте, че го вършиме с " благородна " цел - да смекчите държанието на властната си тъща!

Игнорирайте я!

Игнорирането сме оставили на последно място, тъй като то би трябвало да е крайният ви вид. Просто от време на време колкото и добре да се държим с някой, отсрещната страна не всеки път отвръща с положително. Особено властните тъщи. Какво ви остава в сходен случай? Тотално игнориране! Или да прибегнем до още една наша сентенция - Каквото повикало, такова се обадило!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР