Съдържание:Ето какво обаче трябва да знаете за това красиво цвете

...
Съдържание:Ето какво обаче трябва да знаете за това красиво цвете
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за азалията?

Съдържание:

Ето какво обаче би трябвало да знаете за това красиво цвете  азалия Снимка: pixabay.com/ Couleur

Азалията е цвете, известно със своята забележителна хубост. Растението има богата корона от дребни розови цветчета, които вършат цветето охолно, нежно и обаятелно. Това е повода азалията да се трансформира във все по-желано цвете за градината.

Ето какво обаче би трябвало да знаете за това красиво цвете:

Въпреки своята приказна визия, азалията се оказва едно от най-капризните цветя за развъждане. Нейната взискателна същина е повода тя да се приема като неуместно растение за начинаещи градинари.

Отглеждането на азалията включва доста аспекти, които би трябвало да бъдат деликатно изпълнени, с цел да се удължи живота на растението. Едни от основните условия за развиване на това цвете са следните:

- кисела почва;

- обилно поливане с чиста вода;

- редовно напояване за поддържане на задоволителна мокрота на въздуха;

- свеж и чист въздух;

- достатъчна хладина.

 какво би трябвало да знаем за азалията Снимка: pixabay.com/ Nowaja

Недостатъчното поливане на азалията може да провокира набръчкване на листата и тяхното рухване. Затова цветето би трябвало да бъде потопено дружно със саксията в бездънен съд с вода, до момента в който поеме задоволително количество вода. Други аргументи за изпадането на листата може да бъде прекомерния изход на слънце или високите температури.

Другият проблем в развъждането на азалията е късият интервал на разцвет. Прекаленото отопление и ярката слънчева светлина доста съкратяват живота на цветето. За да се предотврати увяхването, би трябвало да оросявате всекидневно листата на азалията. Оросяването и напояването обаче е целесъобразно да се реализират в умерени количества, защото несъразмерното поливане ще докара то пожълтели или кафяви листа.

Друг значим аспект от развъждането на азалията е вярното посаждане. Ако цветето се посади в несъответствуваща почва, то това ще докара в кафяви листа, слаби пъпки и слаб разцвет.

Също по този начин преди покупката на това цвете, би трябвало да сте известени, че то не пораства добре при стайни условия. Благоприятната среда на живот за азалията съставлява влажна и леко прохладна атмосфера. За задачата саксията с цветето е целесъобразно да се сложи сред прозоречните рамки, само че с изискването температурата да не спада под 8 градуса.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР