Съд в Минск осъди на 2 години лишаване от свобода

...
Съд в Минск осъди на 2 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Журналистки в Минск тикнати в затвора заради тв предаване

Съд в Минск осъди на 2 години отнемане от независимост в колония с общ режим две тв журналистки поради " жестоко нарушение на публичния ред ", съобщи Tut.by. Даря Чулцова и Екатерина Бахвалова от основаната в Полша тв " Белсат " са водели предаване онлайн от  апартамент на така наречен Площад на измененията - най-известното място на митингите против режима на Лукашенко. Тогава се е състоял импровизиран протест в памет на пребития от полицията Роман Бондаренко. По време на предаването спецслужбите нахлуват в жилището и арестуват журналистките. 

Според следствието Чулцова и Бахвалова са разпространявали в обществените мрежи информация, която е довела до скупчване на хора на митинг " с целс основаване на повсеместност, с цел да се противостои на правоохранителните органи ". Журналистките са упрекнати, че са попречили придвижването на публичния превоз.

Журналистките охвърлиха обвиняванията, а зищатата им означи, че в деня на директното лъчение в Минск е нямало мобилен интернет. Освен това нито един от очевидците на обвиняването не удостоверява версията, че предаването на журналистките е в основата на възпоменателната акция. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР