Съд в Лондон разшири обхвата на американското обжалване срещу блокирането

...
Съд в Лондон разшири обхвата на американското обжалване срещу блокирането
Коментари Харесай

САЩ отново се опитват да постигнат екстрадиция на Асандж от Великобритания

Съд в Лондон разшири обсега на американското обжалване против блокирането на екстрадицията на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж от Англия и ще прегледа възобновеното искане в края на октомври, съобщи Ройтерс.

През януари английски съд постанови, че Асандж не би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където го заплашват обвинявания в престъпни закононарушения, в това число нарушение на закон против шпионажа. Аргументът на съда бе, че заради психическите си проблеми Асандж може да извърши самоубийство.

Съединени американски щати по-рано към този момент получиха опция да апелират решението на английския съд от януари по три учредения, само че през днешния ден желаеха обсегът на обжалването да бъде уголемен, включвайки преразглеждане на експертното мнение, употребявано за оценка на риска Асандж да се самоубие.

Съдията по делото съобщи, че е извънредно апелативен съд да преразглежда експертно мнение, откакто то е било признато на по-долна инстанция. Но сподели, че е допустимо да се поддържа позицията, че апелативният съд може да даде друга оценка, в случай че основен специалист е пропуснал да разкрие какво знае за връзките сред Асандж и партньорката му Стела Морис.

Адвокатите на двете страни се съгласиха съвещанието по обжалването да бъде планувано за 27 и 28 октомври. Асандж се включи във вчерашното съвещание по видеовръзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР