Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд

...
Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Съд в Илинойс забрани на Тръмп да участва в първичните избори в този щат

Съд в Илинойс забрани на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския да взе участие в първичните избори на Републиканската партия в този щат, съобщи Ройтерс.

Забраната бе наложена поради хипотетичната роля на Тръмп в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Влизането в действие на решението обаче беше отсрочено с оглед опцията на някогашния президент да апелира.

Съдът реши, че Тръмп би трябвало да бъде дисквалифициран от присъединяване в първичните избори на републиканците на 19 март поради това, че е взел участие в протест.

Изходът от делото в Илинойс и от сходни каузи в други щати евентуално ще бъде решен от Върховния съд на Съединени американски щати, който на 8 февруари прегледа причините " за " и " срещу " присъединяване на Тръмп в изборната конкуренция, написа Българска телеграфна агенция.

Говорител на предизборната акция на Тръмп съобщи, че правосъдното решение в Илинойс " е противоконституционно решение, което скоро ще бъде обжалвано ".

Подобни решения бяха постановени по-рано в щатите Колорадо и Мейн. Тръмп апелира.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР