Съд в Берлин осъди руския гражданин Вадим Красиков на доживотен

...
Съд в Берлин осъди руския гражданин Вадим Красиков на доживотен
Коментари Харесай

Русия е разпоредила политическо убийство в Берлин

Съд в Берлин осъди съветския жител Вадим Красиков на пожизнен затвор за убийството на етнически чеченец през 2019 година в парк в немската столица, съобщи ``Дойче Веле``. Прокурорите считат, че Красиков е работил по заповед на съветската организация за държавна сигурност ФСБ. Разследващите демонстрираха в детайли по време на процеса по какъв начин съветските управляващи са уредили подправената самоличност Вадим Солоков, с която Красиков е минал през няколко европейски граници в дните преди убийството.

Зелимхан Хангошвили, етнически чеченец с грузинско гражданство, беше застрелян от упор измежду бял ден на 23 август 2019 година Красиков беше задържан по-късно същия ден. Хангошвили е класифициран като терорист от съветските служби за сигурност по обвиняване, че се е сражавал като въстаник против съветските сили в Чечения в началото на 2000 година, а по-късно и за присъединяване в бомбена офанзива в московското метро.

``Най-късно през юни 2019 година държавните органи на централното държавно управление на Русия са взели решение да унищожават жертвата в Берлин``, сподели арбитър Олаф Арнолди. Той наложи на подсъдимия доживотна присъда, като сподели също, че " особената тежест на виновността ", изисквана съгласно немското законодателство за евентуално пожизнен затвор, а не типичната оптималната присъда от 15 години, е изпълнена в този случай.

Берлин експулсира двама съветски дипломати скоро след убийството на Хангошвили, базирайки се на отхвърли на Москва да сътрудничи на следствията на закононарушението. Днешната присъда допълнително ще обтегне руско-германските дипломатически връзки и ще бъде първият тест за новото държавно управление на канцлера Олаф Шолц и неговия външен министър Аналена Бербок, написа в. ``Гаридън``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР