Съд в американския щат Пенсилвания отхвърли съдебен иск, заведен от

...
Съд в американския щат Пенсилвания отхвърли съдебен иск, заведен от
Коментари Харесай

Американски съд отхвърли иск на Тръмп срещу изборните резултати

Съд в американския щат Пенсилвания отхвърли правосъден иск, заведен от юристите на президента Доналд Тръмп с рекламация против изборните резултати. От екипа на президента, който загуби борбата за Белия дом против съперника си Джо Байдън, упорстват милиони гласове, подадени по пощата, да бъдат оповестени за невалидни, съобщи " Свободна Европа ".

Според арбитър Матю Бран, представен от Би Би Си, искът се основава на изказвания и е " безпочвен ". Този ход проправя пътя към формалното оповестяване на демократа Байдън за победител в Пенсилвания, където публично той води с над 80 000 гласа. Това е следващият удар против републиканеца Тръмп, който по всякакъв начин се пробва да избегне загубата на президентския избор на 3 ноември.

Доналд Тръмп към момента отхвърля да признае провалянето, а представители на Републиканската партия заведоха редица каузи, свързани с нарушавания на изборния развой. По данни на Ей Би Си има заведени над 23 каузи – 15 в Пенсилвания, три в Мичиган, по две в Аризона и Невада и едно в Джорджия. Само предходната седмица юристите на президента заведоха 6 каузи в Пенсилвания с претенции за премахването на над 10 000 бюлетини от два окръга поради нарушавания като изчезнал номер на улица или изчезнала дата до подписа.

Според федерални и щатски чиновници, виновни за сигурността на изборите, доказателства за такива нарушавания няма. Обработените досега резултати от изборите демонстрират, че Байдън побеждава Тръмп с 306 против 232 гласа в Електоралната гилдия, която дефинира кой да стане президент - надалеч над нужните 270 встъпване в служба в Белия дом.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР