Съчуан, една от най-големите провинции в Китай, в която живеят

...
Съчуан, една от най-големите провинции в Китай, в която живеят
Коментари Харесай

Редица заводи в Китай затвориха заради високите температури

Съчуан, една от най-големите провинции в Китай, в която живеят 84 милиона души, подреди на всички заводи да затворят за шест дни, с цел да се облекчи дефицитът на електрическа енергия в района, до момента в който гореща вълна е обхванала цялата страна, предава Си Ен Ен.

Съчуан е основно място за производството на полупроводници и слънчеви панели. Новата разпоредба ще удари заводи, принадлежащи на някои от най-големите компании за електроника, в това число Apple, Foxconn и Intel. Провинцията е и център за рандеман на литий - основен съставен елемент на батериите за електрически коли. Спирането на работата на фабриките може да увеличи цената на суровината, споделиха анализатори.

Китай е изправен пред най-горещата вълна от шест десетилетия насам, като температурите надминават 40 градуса. Екстремните горещини провокираха скок в търсенето на климатици за офиси и домове, оказвайки напън върху електрическата мрежа. Сушата също по този начин оказа въздействие на равнищата на речните води, заради което се следи спад в  количеството електрическа енергия, създадена от водноелектрическите централи. Валежите пък са намалели с 51% по отношение на същия интервал през предходните години, съгласно информация, оповестена на уеб страницата на държавното управление.

 Град Луджоу пък разгласи предходната седмица, че ще изключи уличното осветяване на града през нощта, с цел да спести сила и да облекчи натиска върху електрическата мрежа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР