Сачмата е минала на 50 см от лицето на изплашения

...
Сачмата е минала на 50 см от лицето на изплашения
Коментари Харесай

Деца стреляха по шофьор на автобус в Пловдив, по чудо няма жертви

Сачмата е предходна на 50 см от лицето на изплашения Харач Бойджиян, а служители на реда прегледаха видозаписите и хванаха стрелците

Шофьор на градски рейс в Пловдив стана цел на деца, които си пробвали мерника, стреляйки с въздушен револвер по транспортното средство. Сачмата пробила дупка в предното обзорно стъкло. Минала е на към 50 см от лицето на изплашения Харач Бойджиян. Автобусът се е движил и по знамение няма жертви, разкри кореспондентът на Нова телевизия Благой Бекриев.

Автобусът по линия 26, който е станал цел, се намира сега в базата на „ Автобусни транспорти “, прибавя той.

Инцидентът става до Математическата гимназия. В рейсът е имало пасажери. 

Шофьорът се е отървал единствено с нерешителност. Все още е в потрес, споделя Бекриев. 

Не знам дали е следващият вандалски акт или игра, само че се стреля по рейс измежду бял ден и то до учебно заведение, разяснява пък водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев. 

Час след случая полицията арестува две малолетни момчета - на 14 и 15 години. От тях е конфискуван въздушен пневматичен револвер, с който са стреляли.

„ Тръгнах в посока центъра и на втората спирка, от лявата страна, по предното стъкло се стреля ”, споделя Харач Бойджиян. 

„ Видях вратата на входа на постройката на номер 12 или 14 да се затваря с тропот. Спрях, обадих се на тел. 112. Веднага пристигнаха проверяващи служители на реда. Намериха сачмата. Отидоха да търсят камери ”, прибавя той.

„ Хванаха две момчета, които най-вероятно са стреляли от входа, а не от горната страна. Имаше към 7-8 пасажери. Може би се разминах на косъм от покруса “, добави той.

„ Стреляли са двама младежи с въздушен револвер ”, сподели пък ръководителят на придвижването в транспортната компания Костадин Тотков.

Той призна, че след следващия случай има терзание в водачите.

„ Щетите са за над 3000 лв., стъклото не е налично, занапред следва да се откри и достави ”, изясни Тотков.

По думите му при предходния сходен случай причинителите също са хванати, само че те не са поискали да платят вредите.

Образувано е досъдебно произвеждане. Полицията ще обяснява по какъв начин двете момчета са се добрали до пневматичния револвер, законно притежаван ли е той, съхраняван ли е по разпоредбите на закона и кой е позволил неточност, с цел да могат да го вземат.

По-добра възпитателна мярка от това родителите да покрият вредите няма, разяснява водещият Виктор Николаев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР