Събуждане на всеки час през нощта. Коя майка не знае

...
Събуждане на всеки час през нощта. Коя майка не знае
Коментари Харесай

Затворническият режим на Навални, разписан по часове

Събуждане на всеки час през нощта. Коя майка не знае какъв брой е досадно това? Но да те буди детето ти, е едно, да те буди защитата на наказателната колония, в която си изпратен срещу волята си, е нещо напълно друго. Това умерено може да се дефинира като тънко изтезание или опит да бъде пречупена душeвността. 

За Сергей Навални е просто част от репертоара. Детайл, една от компликациите, пред които е изправен.

Руският опозиционер и критик на Путин бе наказан предишния месец на към две години и половина в наказателна колония по дело, изфабрикувано съгласно него, с цел да бъде възпрепятствана политическата му активност. Западът, в това число и Европейският съд по правата на индивида, изиска от съветските управляващи да освободят Навални. Москва обаче дефинира тези апели като неприемлива интервенция в съветските вътрешни работи.

Сергей Навални е затворен в строго охраняван бранш на наказателната колония ИК-2 в град Покров, на към 100 километра източно от Москва. Отношението към него е изключително и това си проличава освен по нечовешкото пробуждане на всеки час през нощта. 

Дори молбата да му бъде оказана здравна помощ във връзка със мощната болежка в гърба, е съзнателно подценена.

Ето по какъв начин наподобява всекидневието на Навални съгласно личните му разкази, оповестени в този месец, както и съгласно разказите на двама някогашни пандизчии, с които " Ройтерс " беседва по телефона. 

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny)

Руската Федерална работа за извършване на наказванията ФСИН, нейният локален клон във Владимирска област, където е арестуван Навални, и съответната колония, в която се намира, не дават отговор на въпросите за всекидневието на Навални и на останалите пандизчии. В една от изявленията си опозиционерът окачестви колонията като " отзивчив концентрационен лагер ", припомнят от " Дневник ".
Патриотично пробуждане и пердах за най-бавните
Надзирателите будят пандизчиите в 06:00 ч. и им пускат националния химн на Русия преди ежедневните им утринни занимания, споделя Навални. " Представете си местността към казармите. Сняг. Хора в черни затворнически униформи, ботуши и ушанки стоят в тъмнината с ръце на гърба, а от високоговорител, конфигуриран на висок дирек, гърми: " Слава на теб, Отечество наше свободно! ", споделя Навални в известие в Инстаграм, качено благодарение на юристите му.

Националистът Дмитрий Дьомушкин, освободен от същата колония през 2019 година, описа за " Ройтерс " по телефона, че пандизчиите в строго охранявания бранш разполагат с 2 минути да се облекат и да оправят леглата си.

Двамата пандизчии, които се оправят последни със задачата, са наказвани, от време на време с пердах, сподели Дьомушкин.
Сутрешен тоалет, закуска, инспекции
След физзарядка на открито затворниците се връщат в казармите. Част от тях се подреждат на опашка, с цел да се измият, да употребяват тоалетната или да бъдат обръснати от един от пандизчиите, който дружно с охранителите се грижи за спазването на разпоредбите.

" Ръцете ти са постоянно на гърба. Стигаш до тях, вдигаш си главата и те избръсват за към минута или 40 секунди ", споделя още Дьомушкин пред " Ройтерс ".

Закуската, сервирана в 06:30 ч., съставлява каша в железни купи и сладостен чай в железни чаши, споделя Навални. " Когато приключиш със закуската, ставаш и си показваш ръцете. Забранено е да взимаш храна за след това ", уточнява Дьомушкин.

Служителите в пандиза вършат поименно повикване, развой, по време на който съгласно Дьомушкин пандизчиите стоят прави в продължение на два часа. Глеб Дробиленко, различен някогашен пандизчия, споделя и за чести поименни инспекции денем, по време на които пандизчиите са стояли прави с часове.

Той показа още по какъв начин група от към 15 пандизчии е била принудена да оправя още веднъж и още веднъж леглата на всички останали след закуска в продължение на часове.

Други, по думите на Дробиленко, са били принуждавани да бършат прахуляк и да реалокират мебели от едно място в казармите на друго и назад, единствено с цел да убият време.
Обяд и вечеря
Обядът е чорба, която нормално се подготвя с остатъците от кашата от сутринта, картофи и малко пилешко или свинско месо, описа Дьомушкин. За вечеря има още картофи и малко херинга или месо. След обяда пандизчиите биват отвеждани в зала, в която вършат физически извършения, описа Дробиленко.

Някои от тях припадат, сподели той.

Охранителите на пандиза от време на време изнасят къси лекции.
Развлечения
От 17:00 ч. чиновниците в пандиза пускат тв приемника за един час, с цел да може пандизчиите да гледат новините или просветителни излъчвания по държавни малките екрани. Според Дьомушкин надзирателите се стараят да подсигуряват, че пандизчиите ще стоят прави допустимо най-дълго време.
Спане
Затворниците се приготвят за нощта, откакто измиват краката си, изпират чорапите си и са огледани за травми. " Забранено е да затвориш очи преди 22:00 ч. Затворници, които си сътрудничат с управляващите, обикалят и наблюдават за това никой да не си затваря очите ", сподели Дьомушкин.

Навални споделя, че го будят на всеки час през нощта, тъй като имало заплаха да избяга.

Веднъж на всеки час човек се доближава към леглото му, снима го и го разсънва, макар че има камера за видеонаблюдение в килията му.

" След това аз лягам още веднъж да дремя с мисълта, че има хора, които си спомнят за мен и няма да ме оставят. Не е ли прелестно? ", написа Навални със жлъч в една от изявленията си. 
Срещи с юрист
Адвокат посещава Навални всеки уикенд, само че бранителите му настояват, че ги карат да чакат в продължение на три или четири часа, преди да могат да го видят, както и че срещите са къси.

 
Юлия Навалная: Урокът ми е да не се предавам
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР