Събуди се с аромат на кафе.... Но, не от чашата,

...
Събуди се с аромат на кафе.... Но, не от чашата,
Коментари Харесай

Зелена светлина: Кафе ще задвижва лондонските автобуси

Събуди се с мирис на кафе.... Но, не от чашата, а от уличния трафик. Енергийната примес е забъркана от британеца Артър Кей. Като студент по архитектура мечтаел да построи съвършеното кафене. И до момента в който чертаел скиците осъзнал, че остатъците от кафе, ще бъдат проблем. Тогава решил, да улови силата им и да я трансформира в гориво. Няколко години по-късно основаната от него примес задвижва рейсове в Лондон.

АРТЪР КАЙ, създател на компания за преправяне на кафе:
Ние събираме отпадъците от кафе от цяла Англия и ги трансформираме в биогориво. Вече има автобусна мрежа, която употребява това гориво.

Артър не сбъднал фантазията си да си построи кафене. Но остатъците от кафе го трансформирали в един от най-успешните млади бизнесмени във Англия. Компанията му събира от заведения изхвърленето кафе и след специфична обработка и сушене, то се трансформира в гориво.

АРТЪР КАЙ, създател на компания за преправяне на кафе:
Нашата цел беше да създадем гориво, което да е съвместимо със съществуващите мотори. .

Артър има вяра в триумфа си. Засега има доста от нужния му запас. Само в Лондон отпадъците от кафе надвишават 200 хиляди тона годишно.

АРТЪР КАЙ, създател на компания за преправяне на кафе:

Дали това е задоволително за нашия превоз? Е, отговорът е - не изцяло. Това в действителност е голямо количество. Но рейсовете се нуждаят от доста сила. Според нашите калкулации, оттпадъците от кафе в Лондон могат да стигнат за към една-трета от рейсовете.

Дали в бъдеще светът може да разчита единствено на силата от кафе? Едва ли, счита Артър Кей. Но съгласно него хората би трябвало да преоткрият опциите на неизползвание боклуци и да потърсят способи за превръщането им в запас. Ясно е, че силата от кафе може да задвижи доста повече от рейсове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР