Събранието на академиците избра днес нови член-кореспонденти в областите Хуманитарни

...
Събранието на академиците избра днес нови член-кореспонденти в областите Хуманитарни
Коментари Харесай

Юристът Атанас Семов и още четирима са новите член-кореспонденти

Събранието на учените избра през днешния ден нови член-кореспонденти в областите „ Хуманитарни науки “, „ Обществени науки “ и „ Аграрни и лесовъдни науки “. В отделението „ Хуманитарни и публични науки “ определените са трима. Проф. дин Иван Динев Русев е роден през 1963 година. Той е академик с интернационална популярност. Основната научна област, в която се изявява е стопанската история на България. Работи и по проблемите на дипломатическата история на Черноморието и Балканите (XVIII-XIX век) и изследва европейското консулско наличие в региона. Вниманието му е привлечено основно от френското стопанство. Акцент в изследванията му е стопанската история на прехода от Късното средновековие към модерната ера в българските земи. Проф. Русев работи в Икономическия университет във Варна. Проф. Иван Русчев Русчев е роден през 1957 година. Научната му работа се отличава с аргументирането на истински тези по отношение на нереални теоретични понятия, от които се вършат редица задълбочени заключения с приносен темперамент и значение за развиването на юридическата процедура.
Проф. Иван Русчев взе участие в управлението на интернационалните разработки – стратегии, включително стратегии на Европейския съюз, контракти, планове, взаимни проучвания. Той е построен академик в региона на правните науки, с автентично мислене, с усет към дискусионните въпроси и към новите пред провокации в юридическата просвета. Познат е в правната общественост с сериозния си взор по разнородни тематики от правосъдната процедура. Работи в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ Проф. дюн Атанас Марков Семов е роден през 1970 година. Той има огромен принос за основаването и развиването на изцяло независимо научно направление в българската правна просвета: Право на Европейския съюз. Научните му писания са отдадени на най-важните за доктрината и за практиката научни и научно-практически проблеми на правото на Европейски Съюз. Работи в Юридическия факултет на СУ “Св.Климент Охридски “. В отделението „ Аграрни и лесовъдни науки “ определени са двама. Проф. дсн. Георги Цветков Георгиев е роден през 1957 година Основните му научни приноси са свързани с осъществената за първи път в Европа увертюра на Entomophaga maimaiga, която е ефикасен биологичен патоген на най-опасния насекомен пакостник в широколистните гори – гъботворката (Lymantria dispar), както и с битката против него. Провежда изследвания за установяването на нови типове паразитни аскомицети в 13 страни от Европа, Азия и Африка.
Работи в Институт за гората на Българска академия на науките Проф. дтн. Алберт Иванов Кръстанов е роден през 1960 година Основните му научни приноси в региона на инженерната ензимология са свързани с бuореакmорu u акmuвнu покрumuя базuранu на uмобилuзuранu ензимu u клеmкu, инкапсулацuя на ензими в линейно-дендритни съполимери, пробиотици, бuологuчно активнu съедuненuя в българскu еmерuчно -масленu u лечебни растения. Работи в Университета по хранителни технологии в Пловдив
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР