Събитията около главния прокурор Иван Гешев и изразеното желание на

...
Събитията около главния прокурор Иван Гешев и изразеното желание на
Коментари Харесай

Панев: Войната между Гешев и Борисов води до кабинет с втория мандат

Събитията към основния прокурор Иван Гешев и изразеното предпочитание на ГЕРБ и Движение за права и свободи за оставката му , резултирало в спор сред обвинител номер едно и водача на ГЕРБ Бойко Борисов, трансформира политическата обстановка и логичност и прави все по-възможно съставянето на държавно управление с втория мандат . Това разяснява пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България ", част от ПП/ДБ Владислав Панев.

" Тази война сред Гешев и Борисов доста наподобява на войната сред Делян Пеевски и Цветан Василев през 2014 година - до тогава съвсем всички си мислиха, че са първи другари, само че това доста бързо се промени, дори отново имаше сякаш опит за ликвидиране.

Ситуацията доста си наподобява, това е един " черен лебед " - събитие, което е ненадейно за съвсем всички, само че може да докара до доста съществени промени. Не единствено в Конституцията, освен в прокуратурата, освен в публичния живот. Включително може да докара и до сформиране на държавно управление с втория мандат ", разяснява депутатът.
 Иванов не е сюрпризиран от концепциите за конституционно болшинство
Иванов не е сюрпризиран от концепциите за конституционно болшинство

Не е значимо да се смени името на основния прокурор, а цялата система

Разломът сред Гешев и Борисов, счита още Панев, прави осъществима и прегърнатата в последно време концепция за " конституционно държавно управление ": " Имаме ненадейно събитие от предходната седмица, което трансформира настройките на политици и политически партии, които дълги години са били на позиция, че прокуратурата си работи доста добре и не би трябвало да се пипа нищо. "

Поради " коренните промени " в обстановката, предвижда депутатът от ПП/ДБ, шансът за сформиране на държавно управление с втория мандат е " над 50% " .

Със сигурност щяло да има промени в проектокабинета с втория мандат отпред с Николай Денков , като щяло да се върви към по-експертни фигури вместо политически лица. Панев не разяснява обаче дали името на Асен Василев ще участва в състава.

" Добрите сили " остават безапелационни - освен политически лица от ГЕРБ, а и специалисти, близки до партията, са неприемливи като имена в кабинета с втория мандат.
 Политическа партия не чакат отцепници, които да поддържат ГЕРБ
Политическа партия не чакат отцепници, които да поддържат ГЕРБ

Движение за права и свободи безапелационни - поддържаме първия мандат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР