С яйца и домати бе замеряна тази вечер сградата на

...
С яйца и домати бе замеряна тази вечер сградата на
Коментари Харесай

Ден 41: Яйца по сградата на МВР, без блокада на „Ситняково“


С яйца и домати бе замеряна довечера постройката на Министерство на вътрешните работи. Протестиращите в 41-ия ден от недоволството против властта обявиха по този метод възмущението си от отсъствието на чиновниците на реда при вчерашното напрежение на бул. „ Ситняково “. Припомняме, че кола се вряза в митинга, а хората от блокадата се пробваха да спрат автомобила с ритници и юмруци. Ситуацията ескалира, откакто стана ясно, че в колата се возят деца.

Протестиращите са безапелационни, че неналичието на полиция, която да отбива придвижването преди блокираното кръстовище, е причина за случая.

Затова довечера те взеха решение да не вършат шествие до Румънското полоство, където пък се събраха контрапротестиращи, които обивяха, че са там „ в отбрана на майките с деца от насилието “.

Няма да допуснем принуждение, тъй като това е тяхното оръжие. С тези думи Велислав Минеков, който е един от основателите на митингите, прикани всички недоволни да се управляват и да не демонстрират експанзия към провокатори. Друг от членовете на „ Отровното трио “ - Арман Бабикян, добави, че служителите на реда, които дават отговор за реда на митингите, знаят, че хората не са на площадите за кръв.

Затова протестиращите се насочиха към постройката на Министерство на вътрешните работи и хвърляха яйца и домати.

прикани юрист Николай. По думите му

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР