С вратата на колата не бива шега. Ако забравите да

...
С вратата на колата не бива шега. Ако забравите да
Коментари Харесай

Внимание отворена внезапно врата!

С вратата на колата не трябва смешка. Ако забравите да погледнете в огледалото или през рамото си, до момента в който излизате от колата и отваряте вратата, това заплашва освен колоездачите, приближаващи се откъм гърба. Ако се сблъскат с вратата на автомобила, резултатът е рухване с пострадвания на главата или краката.

Според скорошно изследване на Forsa като част от акцията " Завъртете главата си, вижте обратно! ", към 45 % от интервюираните колоездачи са претърпели най-малко един път съвсем сходен случай. То е поръчано от Германския съвет за пътна сигурност (DVR) и дава нови резултати по отношение на риска от сходни злополуки. Общо 45 % от интервюираните колоездачи най-малко един път съвсем са се замесили в сходна обстановка, а шест % са имали конфликт с отворена врата на транспортното средство. Велосипедистите в жилищни региони с повече от 100 000 поданици са преживявали сходна повреда повече от един път.

Целта на акцията е да увеличи чувствителността на пасажерите в транспортните средства и велосипедистите към заплахата от повреди при удар в отворена ненадейно врата.

Шофьорите и пасажерите би трябвало да са наясно със своето обвързване при влизане и излизане и най-добре използвайте нидерландската хватка преди да отворите вратата. С тъй наречените „ холандската ръкохватка " не отваряте вратата на колата с ръката, която е най-близо до вратата, а с другата ръка. Това автоматизирано обръща горната част на тялото и по този метод улеснява погледа обратно над рамото.

Снимка и текст: auto-press.net
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР