С връчване на наградите от конкурса "Застрахователи за обществото 2019"

...
С връчване на наградите от конкурса "Застрахователи за обществото 2019"
Коментари Харесай

Застрахователни проекти получиха заслужено признание

С връчване на премиите от състезанието "Застрахователи за обществото 2019 " гилдията означи професионалният си празник "Деня на застрахователя " - 1 октомври. Отличията бяха връчени по време на петото издание на състезанието, организран от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

"Вярвам, че състезанието предизвиква всички нас в напъните ни да вършим света по-добър, тъй като точно от дейното отношение на всички ни зависи качеството на средата, в която живеем. Приемаме отговорността си не като обвързване, а като израз на съпричастност към потребностите на обществото и на уязвимите групи ", акцентира ръководителят на АБЗ Константин Велев.

Отличеният преди всичко план е на ДЗИ - "Мобилно приложение E-SOS " показва по какъв начин технологиите могат да бъдат употребявани в интерес на обществото. Разработеното в границите на тази самодейност мобилно приложение има за цел да оказва помощ при спасяването на човешки животи, да дава сигурност и успокоение. Председателят на УС и основен изпълнителен шеф на ДЗИ Коста Чолаков одобри най-високото отличие от Илиана Христова, зам.-председател на Комисията за финансов контрол, ръководеща ръководство "Застрахователен контрол ".

Второто място в състезанието си поделиха два плана. Едната от премиите завоюва иницативата "Национална верига училищен мини-волейбол шампионати "Малки великани " за Купата на Булстрад ", показана от Булстрад Виена Иншуранс Груп. С нея компанията поддържа дейния и здравословен метод на живот на подрастващите. Реализирана е в шест града в страната под формата на районни квалификации. Със свои тимове са взели участие 70 учебни заведения или общо над 640 възпитаници. Призът одобри Иво Груев, изпълнителен шеф на Булстрад Виена Иншуранс Груп, а премията му връчи Константин Велев, ръководител на АБЗ. С а втора премия бе отличена и самодейността на Алианц България - Allianz World Run - Allianz Bulgaria Team Run. Тя сплотява хиляди хора в поддръжка на нуждаещи се деца от целия свят и в същото време предизвиква физическата интензивност измежду обществото. Тази година чиновниците на наградената компания и техните фамилии са пробягали 8545 километра. А всеки изминат километър е трансформиран в сума, която е дарена на SOS Детски селища. Това отличие пък получи Глория Димитрова, основен шеф "Пазари " в Алианц България. То й бе връчено от ръководителя на БАЗБ Николай Здравков.

На трето място застрахователната колегия също сложи два плана. Едната премия завоюва планът "Летен рехабилитационен лагер за двадесет деца с физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за обществени услуги за деца с увреждания - Самоков ". Той е осъществен от "Евроинс " АД и е обичаен за компанията. Замисълът на тази самодейност е да дава религия, вяра и опция за по-пълноценен живот на една от най-уязвимите групи в обществото - сирачета с физически увреждания. Призът получи Румяна Бетова, изпълнителен шеф на Евроинс, а премията й връчи Николай Здравков.

С трето място в състезанието бе отличен и план, отдаден на една от най-горещите публични тематики - пътната сигурност. Реализиран е от Ай енд Джи Иншурънс Брокерс и е озаглавен циативата "Стани безвреден на пътя с Ай енд Джи Брокерс ". С него се цели образование за безвредно държание по пътищата още от най-ранна възраст. В рамките на тази самодейност 3500 възпитаници от 5-и до 7-и клас в 76 учебни заведения в страната са се присъединили в олимпиада по сигурност на придвижването по пътищата. Петя Янакиева, шеф "Корпоративни клиенти " в Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, одобри премията от Константин Велев.

"Много и разнородни са самодейностите и идеите, подкрепяни през годините от фирмите в застрахователната промишленост. Чрез финансова и материална помощ, посредством доброволчески стратегии на чиновниците са адресирани редица обществени проблеми, подкрепят се дела в региона на спорта и здравословния метод на живот, културата, образованието. Добрите образци подтикват и предизвикват, а застрахователната общественост ще продължи все по-активно да поддържа и развива стойностни начинания в интерес на обществото ", разясниха застрахователи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР