С влизането в сила на Закона за цифровите услуги в

...
С влизането в сила на Закона за цифровите услуги в
Коментари Харесай

Meta ще предложи на потребителите в ЕС да изтеглят приложенията директно от Facebook

С влизането в действие на Закона за цифровите услуги в Европейски Съюз, Meta се стреми да се конкурира с онлайн-магазините за приложения.

Meta възнамерява да вкара опцията потребителите в Европейския съюз да изтеглят приложенията непосредствено от Фейсбук, правейки тъй че компанията да се конкурира с онлайн-магазините за приложения на Гугъл и Apple, заяви The Verge.

Новият вид реклама ще започва като пилотен план с няколко разработчици на Android-приложения по-късно тази година. Meta вижда опция да опита това посредством новия Закон за цифровите услуги, който изисква конкурентна среда на пазара за евакуиране на приложения.

Meta предлага на разработчиците да хостват техните Android-приложения и да разрешават на потребителите на Фейсбук да ги изтеглят непосредствено, без да бъдат пренасочвани към Play Store, тъй че да получат по-високи проценти на преработка при инсталиране на приложенията. В началния стадий Meta не възнамерява да задържа част от облагата на участниците в плана.

„ Винаги сме се интересували да оказваме помощ на разработчиците да популяризират своите приложения и новите благоприятни условия ще допринесат за конкуренцията в това пространство. Разработчиците заслужават повече способи елементарно да дават приложенията си на хората, които ги желаят “ — удостовери Том Чаник от Meta.

Трябва да се означи, че Meta не е единствената компания, която желае да стане дистрибутор на приложения след стартирането на закона „ За цифровите услуги “ в Европейски Съюз. През март Microsoft съобщи, че през идната година се надява да започва различен магазин за iOS и Android-приложения и игри в Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР