С възстановяването на снимките на филмови продукции и отварянето на

...
С възстановяването на снимките на филмови продукции и отварянето на
Коментари Харесай

Кои са фаворитите за тазгодишните награди Оскар

С възобновяване на фотосите на кино продукции и отварянето на киносалоните в Съединени американски щати, претендентите за премиите " Оскар " трескаво чакат номинациите.

Филми като " Дюн ", " Белфаст ", " Уестсайдска история " и " Силата на кучето " чакат да бъдат отличени уместно при номинациите, които се чакат във вторник. Много болкбастъри, чиито министър председатели бяха отлагани поради пандемията, ще се конкурират за най-желаните номинации в американското кино с самостоятелни продукции или филми, излезли на стрийминг платформи.

" Състезанието е доста отворено ", сподели Пийт Хамънд, редактор в профилирания уебсайт " Дедлайн ".
Отиде си Сидни Поатие - първият негър артист, спечелил " Оскар "
Актьорът Сидни Поатие е умрял на 94-годишна възраст. Причините за кончината не се оповестяват. През 1963 година Сидни Поатие става първият...
Прочети повече
Блокбастърът " Дюн ", който излезе и по кината, и онлайн, може да се снабди с номинации в категориите за най-хубав филм и за най-хубав режисьор. Той може да бъде номиниран и в голям брой механически категории - за операторско майсторство, за специфични резултати, за тон и други. " Смятам, че това може да е филмът с най-вече номинации ", отбелязва член на Академията, написа Българска телеграфна агенция.

Филмът " Белфаст " на Кенет Брана, въодушевен от младостта му в Северна Ирландия в интервала на принуждение през 60-те години, е доста харесван в Холивуд измежду хората, които търсят истории за фамилии и за взаимност.

Римейкът на Стивън Спилбърг на " Уестсайдска история " бе избран като прекомерно разхитителен от някои критици, само че бе признат добре във връзка с хореографията и техническите си качества. Филмът на Спилбърг обаче няма да може да повтори триумфа на оригинала, който остава най-награждавания музикален филм в историята на премиите " Оскар ". " Ще пожертвам, в случай че заложа, само че считам, че ще бъде номиниран " за най-хубав филм, счита Хамънд.

Сред другите любимци е психологическият уестърн, подправен с трилър, " Силата на кучето ", популяризиран от Нетфликс. Режисьорката му, новозеландката Джейн Кемпиън, има всички шансове да напише история като първата жена с две номинации за " Оскар " за най-хубав режисьор, 28 години след " Пианото ".
Рекордно невисок ефирен рейтинг на премиите " Оскар "
Церемонията по връчването на премиите " Оскар “ по американския ефирен канал ABC е гледана единствено от 9,8 милиона души. Това е...
Прочети повече
Ултракомерсиалните блокбастъри също може да се снабдят с номинации във вторник. " Спайдър-мен: Няма път към дома " и новият филм за Джеймс Бонд " Смъртта може да изчака " единствени съумяха да върнат в кината съвсем толкоз фенове, колкото преди пандемията.

" Методът Уилямс " за детството на шампионките по тенис Винъс и Серина Уилямс с Уил Смит в ролята на техния татко и треньор, както и " Не поглеждай нагоре " с Леонардо ди Каприо и Мерил Стрийп, също имат шансове във вторник.

При актьорите Уил Смит е измежду любимците дружно с Бенедикт Къмбърбач за ролята си в " Силата на кучето ". Конкуренцията при актрисите е по-ожесточена, тя ще е евентуално сред Никол Кидман ( " Да бъдеш Рикардо " ), Джесика Частейн ( " Очите на Тами Фей " ) и Лейди Гага ( " Домът на Гучи " ). Оливия Колман ( " Непозната щерка " ) и Пенелопе Крус ( " Паралелни майки " ) също може да са измежду номинираните за най-хубава актриса.

Церемонията за премиите " Оскар " ще бъде на 27 март.

Още от КИНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР