С възхода на блокчейн технологията XRP и други криптовалути имат

...
С възхода на блокчейн технологията XRP и други криптовалути имат
Коментари Харесай

Прогнози за цената на XRP: Какво мислят експертите

С възхода на блокчейн технологията XRP и други криптовалути имат силата да разрушат цялата финансова промишленост, създавайки по-децентрализирана и налична световна стопанска система.

XRP е криптовалута , създадена от Ripple Labs, която дава финансови услуги за сетълмент и заплащания на банки и други финансови институции. XRP Ledger употребява DLT, което разрешава на банковите и небанковите участници да включат протокола на Ripple в своите системи.

Ripple остава важен състезател на крипто пазара, като непрекъснато е класиран в топ 10 във връзка с пазарната капитализация. Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), обаче, съди Ripple за продажба на нерегистрирани скъпи бумаги на стойност $1.3 милиарда посредством XRP .

Ripple отхвърля тези обвинявания, а вложителите са уверени в успеха на компанията в делото. Ripple се възползва от потребността от бързи транзакции и от неизползвания капацитет в разрастващите се стопански системи. С възхода на цифровите валути на централните банки се чака Ripple да се развие бързо, защото може да се употребява за разнообразни функционалности като счетоводство и вложения.

Цената на XRP на фона на правосъдното дело

Ниските разноски за влизане в инвестиция в XRP я вършат привлекателна за нови вложители. Според отчет размерът на пазара на криптовалути се чака да доближи $4.94 трилиона до 2030 година и се планува Ripple да се възползва от този напредък.

Напоследък вложителите започнаха да се тормозят заради правосъдното дело на SEC, заведено против Ripple Labs на 22 декември 2020 година Към момента на писане на публикацията цената на XRP е доста по-ниска от най-високата си стойност за всички времена от $3.84, записана през януари 2018 година, като настоящата ѝ цена се колебае към $0.50.

SEC повдигна обвинявания и против съоснователя на Ripple Крис Ларсен и основния изпълнителен шеф Брад Гарлингхаус, потвърждавайки, че те са осъществили персонални облаги на обща стойност $600 милиона. SEC твърди, че XRP би трябвало да се смята за скъпа книга под тяхна пълномощия.

Изходът от правосъдното дело ще окаже доста въздействие върху цената на XRP, като присъда в интерес на SEC ще сътвори противен юридически казус за по-широкия крипто пазар. Случващото се към делото, обаче, въздейства на цената на токена.

SEC против Ripple

През април 2021 година съдията даде на Ripple достъп до вътрешните документи на SEC, което накара цената на XRP да се повиши над границата от $1 – предел, който токена не беше прекосявал от три години.


НЕ ИЗПУСКАЙ: 


На 15 август 2022 година Окръжният съд на Съединени американски щати утвърди настояването на Ripple за издаване на призовки и придобиване на серия от видеозаписи за засвидетелствуване на достоверността. Комисията упрекна Ripple, че се пробва да възобнови активността си, само че този иск беше отритнат. В предходно мнение и предписание арбитър Сара Нетбърн упрекна SEC в лицемерно държание.

Тя допусна, че регулаторът е по-загрижен за реализиране на задачите си в правосъдните каузи, в сравнение с за съблюдаване на закона.

 Securities and Exchange Commission (SEC)

Решението по делото ще има трайно влияние върху цената на XRP, като присъдата в интерес на SEC ще направи XRP скъпа книга единствено в Съединени американски щати. Публичното показване на Ripple след разрешаването на делото също ще окаже доста влияние върху ценовото деяние на XRP през идващите години.

Съдебният развой сред Ripple и SEC се простира оттатък правосъдната зала, като и двете страни са включени в голям брой изявления, които постоянно се подлагат на критика взаимно. Председателят на SEC, Гари Генслер удостовери позицията си по отношение на дефинирането и надзора на криптоактивите в публикация, оповестена в The Wall Street Journal, цитирайки неотдавнашното съглашение на регулатора с BlockFi на стойност $100 милиона.

Освен това, публикация, оповестена във Forbes, провокира дискусия, наблягайки, че от 2017 година насам отделът за криптоактиви на SEC е бил замесен в над 200 правосъдни каузи. В публикацията се допуска, че регулаторът избира контролиране посредством правоприлагане, а не посредством даване на ясни насоки.

Също по този начин, основният механически шеф на Ripple, Дейвид Шварц, влезе в спор със съоснователя на Етериум, Виталик Бутерин в Twitter, сравнявайки миньорите в PoW екосистемите с акционери в компании като eBay.

Прогноза за цената на XRP

Прогнозите за цената на XRP през 2025 година варират, като Changelly предвижда диапазон на оптималната стойност сред $1.47 и $1.76 за 2025 година


 


Finder предвижда, че XRP ще доближи $3.61 до 2025 година въз основа на прозренията на група специалисти, макар че не всички от тях споделят това мнение. Данните на Nasdaq демонстрират, че междинната прогноза за 2025 година е почти $3.66. До 2030 година специалистите на Finder предвиждат, че цената на XRP може да нарасне до $4.98.

Въпреки това, Матю Хари, началник на отдел “Фондове ” в DigitalX Asset Management, не вижда практическо приложение на XRP отвън спекулациите. Данните на Nasdaq обаче сочат, че междинната прогноза за 2030 година е почти $18.39.

Заключение

Докладът за приходите на Ripple за второто тримесечие на годината разкри, че търсенето на услугата им за ликвидност по поръчка е повишено девет пъти на годишна база, като през второто тримесечие продажбите са възлизали на $2.1 милиарда, макар спада в цената на XRP. В отчета се показва също, че Ripple е дала обещание $100 милиона за действия по унищожаване на въглеродни излъчвания, което подхожда на задачите им за въглеродна индиферентност и резистентност.

В своя отчет за крипто трендовете Ripple съобщи, че NFT и CBDC са към момента в ранен стадий и с последователното осъществяване на техния капацитет това ще окаже въздействие върху мрежата на Ripple и върху по-широкото блокчейн пространство.

Докато някои специалисти предвиждат нарастване на цената на XRP през идващите години, други считат, че XRP ще загуби цялата си стойност до края на десетилетието. Присъдата по делото със SEC, първичното обществено предложение след разрешаването на делото, партньорствата с финансови институции, всеобщото приемане и начинанията на централните банки за CBDC са главните фактори, които ще окажат въздействие върху цената на XRP през идващите години.

Трябва да се означи, че прогнозите са обект на изменящи се условия и постоянно ще бъдат обновени въз основа на нови събития.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР