С успешната премиера на песенния спектакъл Къде живеят чудесата? млади

...
С успешната премиера на песенния спектакъл Къде живеят чудесата? млади
Коментари Харесай

Музикалните чудеса на детско шлагерно студио ДА

С сполучливата премиера на песенния театър „ Къде живеят чудесата? ” млади варненски реализатори демонстрираха резултатите от своя сериозен труд, а преди да получат заслужените си овации, те имаха опцията да научат повече и за цялостната театрална подготовка преди сходна сериозна изява.

В основата на спектакъла „ Къде живеят чудесата? ” бяха известното варненско детско шлагерно студио ДА и фондация „ Откритие ”. По време на концерта децата излязоха на една сцена с потвърдени професионални артисти като Петя Буюклиева, дует „ Мания ”, Стелко и други и си партнираха равностойно с тях, представяйки нова българска продукция, основана за деца. Допълнително предизвикателство беше осъществяването пред публиката и онлайн, за което младите артисти минаха през сериозна театрална подготовка. Тя ги срещна с „ противоположната страна “ на театралния триумф и труда, който внеси експерт би трябвало да постави, преди да излезе пред аудитория. В продължение на месеци в залата на Военноморския клуб децата подготвяха с вокалните педагози на Студио ДА Маргарита Георгиева и Валентина Василева песните за спектакъла. Имаха опцията да вземат участие и в записването на продукцията в студио, където видяха още една страна от професионалната подготовка на музикантите. Не лек беше и трудът на Нина Козина, приспособила към песните друга хорография с присъединяване на всички реализатори.

Младите участници имаха шанса да работят с един от най-ярките гласове на българската попмузика Петя Буюклиева, която в майсторсия си клас показа с тях свои секрети по пътя на музикалното рационализиране и им даде на практика препоръки по какъв начин те да подобрят вокалните си умения,. За да се прояви цялостният синтез межзу музика, текст, хореография и осъществяване като търсена артистична форма, извънредно значима беше ролята на режисьора и артист Боян Стоянов. Той построи изгради връзките сред песните дружно с танцьори от балета „ Арт-Денс ”, подсилени от компютърната анимация и видео, проектирани на видеоекрани. Така младите реализатори имаха опция сами да усетят значимостта на другите елементи, които построяват сходен театър и да видят своето място в процеса. Проектът „ Къде живеят чудесата? ” не спря обаче до тук. Децата, дружно с родителите си, направиха флашмоб на обичаните си песни дружно с дует „ Мания ” в морската градина на Варна. А тази седмица не престават с следващите си уроци освен по пеене, само че и по актьорско майсторство. Така те се приготвят и за премиерата на следващия албум на Студио Да, който /вероятно/ също ще се споделя „ Къде живеят чудесата? ”

Този план се реализира с поддръжката на Национален фонд ‘Култура’.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР