С усмивки, добро настроение и много нови топки за тренировки

...
С усмивки, добро настроение и много нови топки за тренировки
Коментари Харесай

„С волейбол на училище“ зарадва децата от Омуртаг

С усмивки, положително въодушевление и доста нови топки за тренировки приключи срещата в град Омуртаг от огромната акция " С волейбол на учебно заведение ", проведена от Българска федерация по волейбол (БФВ) и под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Основно учебно заведение " Акад. Даки Йорданов " в град Омуртаг бе хазаин на следващото издание на плана, който цели разпространение на волейбола като спорт измежду подрастващите и провокира голям интерес измежду всички възпитаници. Момичетата и момчетата от града бяха нетърпеливи за среща с огромните имена на българския волейбол.

Лично кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов посреща волейболната делегация в лицето на президента на БФВ Любо Ганев, вицепрезидента Давид Давидов, административния шеф Станислав Николов, ръководителя на Комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ Евгени Иванов и Николай Иванов, който е член на Комисията за ДЮВ и на Треньорската.

Учениците бяха нетърпеливи да покажат своите умения по волейбол и несъмнено имаха с какво да впечатлят. Почти всички деца от локалния волейболен клуб Омуртаг са ученици на ОУ " Акад. Даки Йорданов ", а волейболът е обичаният спорт в учебното заведение.

Неслучайно на последните извършени държавни финали на Ученически игри през 2019 година (заради пандемията не са провеждани последните 3 години) те печелят купата при момчетата, а при девойките приключват на четвърто място.

Към момента от учебното заведение над 60 деца сред 5-и и 7-и клас упражняват волейбол. Основна заслуга има Андрей Йорданов, който с изключение на учител в локалното учебно заведение, е треньор и ръководител на ВК Омуртаг. Именно той се бе погрижил и за съвършената организация и домакинство на събитието " С волейбол на учебно заведение ".

Децата демонстрираха специфична стена, на която грижливо пазят волейболните си триумфи и мемоари. Една от фотосите там е със специфична стойност. На нея е някогашният капитан на мъжкия народен тим Виктор Йосифов, който е родом от Омуртаг. Именно като възпитаник на ОУ " Акад. Даки Йорданов " той прави и първите си стъпки във волейбола, а с негови заслуги учебното заведение за първи път става първенец при учениците през 2000 година

Училищното управление срещна волейболната делегация със спортната база, с треньорските способи и качествата на децата. След това кметът на общината инж. Ешреф Ешрефов връчи специфичен плакет на президента на БФВ Любо Ганев в своя кабинет и подсигурява, че ще продължи положителното партньорство/сътрудничество с волейболния актив на Омуртаг за възпитаване на спортна просвета у подрастващите и за основаване на първенци.

С визитата в град Омуртаг акцията продължава своето турне, чиято съществена задача е да покаже, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Проектът " С волейбол на учебно заведение " на Българската федерация по волейбол се трансформира в обичан на хиляди български деца и провокира доста страсти и позитивно въодушевление в разнообразни точки от страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР