С уговорката, че няма да подава оставка като лидер на

...
С уговорката, че няма да подава оставка като лидер на
Коментари Харесай

Нинова е готова на коалиция с всички без ГЕРБ

С ангажимента, че няма да подава оставка като водач на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова разгласи, че партията й е подготвена да взе участие в " анти-ГЕРБ коалиция " и че формулата " всички против ГЕРБ дава отговор на предизборните им планове ". Нинова, чиято партия претърпя цялостен провал на вота в неделя и остава трета политическа мощ след " ИТН " на Слави Трифонов, даде още да се разбере, че е склонна на сделки с групировката. " Ще гласуваме срещу мандат на ГЕРБ и откакто бъде връчен втория за сформиране на държавно управление, тогава ще разгледаме обстановката съответно ", изясни Нинова. 

Тя няколко пъти заявява, че Българска социалистическа партия няма да поддържа никакво държавно управление, препоръчано от Борисов и " със или без него, без значение дали с специалисти, програмно ". " Народът ни подреди по този начин, че без нас не могат да се вземат решения ", счита Нинова. По думите й " главната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ и след тези избори ГЕРБ повече не може да ръководи и Борисов няма да е министър председател ". Според нея този модел ще продължи дълго време да се съпротивлява и изкореняването му ще е дълъг развой.

Все отново Нинова призна, че третото място на левицата е " тежка изборна загуба, само че апокалиптичната картина, която обрисуват анализатори за нас, е пресилена ". Тя уточни и няколко аргументи за тази загуба - множеството български жители са дали своят вот срещу всички партии, които до момента участваха в политическия процес; Българска социалистическа партия е възприета като част от статуквото, а не опозиция; левицата не съумя да се наложи като безапелационна опция, както ида скъса със задкулисието в личните си редици. За Нинова и коронавирус рецесията е повлияла на резултата. БСП-лидерът упрекна за него и " невиждания платен и корпоративен избор ", който се е разиграл в неделя. " От нас Мая Манолова и Слави Трифонов взеха гласове ", регистрира още Нинова.

И макар всички тези провали, тя не има намерение да подава оставка, с цел да не " хвърли партията в безпорядък ". Тясното управление - Изпълнителното бюро, е хвърлило оставки и се чака при първа опция Националният съвет (пленумът) да се събере присъствено, с цел да избере ново.

" Напълно разбирам, че отговорността ми е голяма и персонална, само че не мога да хвърля партията в тези 3-месечни вътрешни процедури в миг, в който се вземат значими решения ", опита се да се аргументира Нинова, като уточни, че наесен може да има нови парламентарни избори. " Може да се наложат предварителни парламентарни избори. Не можем да оставим партията без водач в този комплициран миг ", сподели тя с прегракнал глас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР