С учредяването на ESG комитет най-голямата работодателска организация в България

...
С учредяването на ESG комитет най-голямата работодателска организация в България
Коментари Харесай

Боян Томов бе избран за председател на ESG комитета в КРИБ

С учредяването на ESG комитет най-голямата работодателска организация в България утвърждава посоката си към устойчиви практики и отговорно държание

Най-голямата работодателска организация в България " Конфедерация на работодателите и индустриалците в България " (КРИБ) удостоверява своя ангажимент към високите ESG стандарти с учредяването на ESG комитет към своя Управителен съвет. Това значимо решение е вследствие на напъните на фирмите, които членуват в КРИБ, за реализиране на по-високи стандарти на резистентност и обществена отговорност.

Въпреки че ESG правилата не са оригиналност, те стават по-значими във времена, когато потребителите и вложителите от ден на ден се ориентират към компании, които интензивно се стремят към устойчиви практики и отговорно държание. Създаването на ESG комитет от страна на КРИБ е освен декларация за ангажимент към резистентност и отговорност, само че и практическа стъпка към внедряване на съответни политики и тактики, които ще насърчат бизнеса в постигането на своите цели в тези области.

Учредяването на комитета се организира през днешния ден в централата на организацията. ESG комитетът бе подсилен от над 50 представители на разнообразни компании, опериращи в България и членове на КРИБ. За ръководител на новата конструкция единомислещо бе определен Боян Томов, шеф на Бранд Медия България и притежател на първата в България платформа, която се занимава предпочитано с въпросите, свързани с екологичното, обществено и корпоративното управление ESGnews.bg.

Зам.-председатели на комитета ще бъдат София Касидова (Българска банка за развитие), Камелия Славейкова (Шел България) и Марияна Хамънова (Клийнтех България).

ESG правилата се трансфораха в главен фокус за доста компании в международен мащаб
В резултат на този тренд, доста компании в България и по света интензивно търсят способи да внедрят ESG практики в своите бизнес тактики. ESG комитетът ще работи за това да осведоми бизнеса за регулациите и новостите, свързани с устойчивото развиване, да подкрепя МСП в тяхната промяна посредством провеждането на образования, семинари и начинания, свързани с ESG практиките, както и да им даде опция да схванат и ползват по-ефективно правилата на устойчивостта в капиталовите си тактики.

Учредяването на ESG комитет от най-голямата работодателска организация в България е значима стъпка в приспособяването към актуалните условия за резистентност и обществена отговорност. Това показва уговорката на организацията към основаването на по-добро бъдеще и акцентира смисъла на ESG практиките за бизнеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР