С церемония по издигане на националното знаме на Република България,

...
С церемония по издигане на националното знаме на Република България,
Коментари Харесай

Благодарствен молебен за здраве и добруване в Сливен в Деня на Съединението

С гала по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен през днешния ден бяха маркирани 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На централния градски площад „ Хаджи Димитър ” бе отслужен признателен молебен за здраве и благоденствие на българския народ.
Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци цветя от името на кмета Стефан Радев сервира зам.-кметът Камен Костов. В ритуала се включиха още, ръководителят на Общински съвет Сливен Димитър Митев и общински съветници, началникът на Гарнизон-Сливен полк. Любомир Вачев, Регионален исторически музей–Сливен, образователните заведения от Сливен, военно-патриотични съюзи, исторически сдружения и цивилен сдружения, политически партии, организации, жители.

Кметът Стефан Радев не участва на тържествената гала, само че в формалната си фейсбук страница уточни, че Съединението е преломен миг в българската история. „ На този ден преди 137 години България непоколебимо декларира своето наличие на европейската карта и стартира още веднъж да кове ориста си за епохи напред. Тя демонстрира на света, че може да отстоява своята независимост и обединяване и поема ориста си в свои ръце. Сливенският градоначалник акцентира, че актът на Съединението демонстрира, че силата на българите е в единството.

„ Урок, който освен би трябвало да помним, само че и да отстояваме, тъй като българската непокътнатост, еднаквост и схващане, би трябвало да бъдат над всичко! Да живее България! Честит празник! “, прибавя още Стефан Радев.

Председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митевсподели, че усеща Деня на Съединението катоедин от най-светлите празници за България.

„ Това,от което имаме потребност и в този миг, е съединението ”, сподели още Митев и добави,че е оптимист за бъдещето на България.

Чуйте в аудиото:

Организатори на днешната гала са Община Сливен и Център за подготовка на експерти. Тя бе придружена от празничен концерт на Младежки танцов отбор „ Браво ” при Народно читалище „ Хаджи Димитър – 1937 ” – Сливен и Детски фолклорен отбор „ Българче ” при Основно учебно заведение „ Христо Ботев ” и Народно читалище „ Хаджи Димитър – 1937 ” – Сливен.

Тази вечер жителите и гостите на Сливен ще имат опция да гледат безвъзмездна прожекция на българския филм „ Петя на моята Петя ”. Тя ще стартира в 20,30 ч. на площад „ Хаджи Димитър “.
Предвижда се да бъдат подредени 150 стола, с опция зад тях да се подредят към 35 автомобила.
Община Сливен напомня на феновете, които ще се включат с колите си, да отидат на площада по-рано, към 19,30 ч., с цел да имат време и опция да се разположат.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР