С цел превенция и опазване здравето и живота на участниците

...
С цел превенция и опазване здравето и живота на участниците
Коментари Харесай

Административен съд – Варна с апел към гражданите!

 С цел предварителна защита и запазване здравето и живота на участниците в правосъдните производства, съдиите и чиновниците на Административен съд – Варна, заради усложнената епидемиологична конюнктура в страната, високата заболеваемост и възходящата заплаха от заразяване и разпространяване на вирусната зараза Коронавирус -19, се обръщаме с молба за прецизно съблюдаване на ограниченията, свързани с достъпа до постройката на съда и пребиваването в нея.

Молим участниците в правосъдните производства да показват електронен адрес за приемане на известия, призовки и други правосъдни бумаги, както и телефони за връзка за своевременното им известяван при положение на отсрочване или пренасрочване на делата.

Призоваваме жителите да подават всевъзможен тип документи, като се изключи правосъдни бумаги по делата, по пощата или по електронен път на следната е-поща на съда.

Съдебни бумаги, в това число тъжби, искови молби и други, иницииращи правосъдни производства бумаги, могат да се подават с дипломиран електронен автограф на следната е-поща на съда.

Молим, назначените движимости лица по делата да изпращат направените експертизи по електронен път на следната е-поща на съда [email protected].

За Ваше облекчение справките по придвижването на делата могат да се правят по телефона на работа " Регистратура “ – 052 712 805 и работа " Съдебно деловодство “ – 052 712 803 и 052 712 804 или по електронен път на електронната поща на съда.

Достъп до постройката на Административен съд - Варна се позволява единствено на участниците по формираните и планувани за разглеждане в намерено правосъдно съвещание през съответния ден дела; участниците в правосъдните производства за запознаване с книжата по формираните дела; жителите и движимостите лица във връзка с работата на общата администрация, както и на стажант-юристите.  Влизането в постройката на Административен съд - Варна се реализира след стерилизация и при изискване, че жителите носят защитни маски/шлем. В случай, че не разполагат с такива, ще им бъдат предоставени на входа на съда. Не се позволяват лица до постройката на Административен съд – Варна с външно проявена симптоматика на болестта COVID-19. На участниците по формираните и планувани за разглеждане през съответния ден каузи се дава достъп до правосъдната зала за времето на правосъдното съвещание.

За облекчение на страните по делата всяка заран на входа на Административен съд - Варна се афишират номерата на делата, които ще се преглеждат от съда през същия ден. Участниците, по формираните и планувани за разглеждане през съответния ден каузи, изчакват явяването си по делото пред постройката на съда не по-рано от 20 минути преди началото на това, за което за призовани и пред обозначените със стикери в коридора на съда места. В правосъдната зала се позволяват единствено участниците по съответното дело, сложено за разглеждане от съда. Задължително се прави стерилизация на правосъдната зала след всяко извършено съвещание на правосъдния състав.

Журналисти се позволяват по каузи с извънреден публичен интерес, след предварителна поръчка до пресофиса.

Съдебното деловодство работи с жители и юристи със следното работно време: заран от 09.00 ч. – 12.00 ч. и след обяд 14.00 ч. - 17.00 ч. През времето от 08.00 ч. до 09.00 ч. и от 12.00 ч. до 14.00 ч. се прави съществена стерилизация на общите елементи и пространствата с публичен достъп.

Ръководството на Административен съд – Варна се обръща с зов към жителите, страните по делата и юристите да проявят високо възприятие на отговорност, схващане и приемливост в взаимната ни работа. Общата ни цел е опазване живота и здравето на всички участници в правосъдните процеси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР