С три златни и три сребърни медала се завърнаха българските

...
С три златни и три сребърни медала се завърнаха българските
Коментари Харесай

Българският отбор отново е на първо място в Балканската олимпиада по математика

С три златни и три сребърни медала се завърнаха българските математици от 35-ата Балканска олимпиада по математика, която се организира от 7 до 12 май в Белград, Сърбия. В отборното класиране България за втора поредна година е преди всичко, оповестиха от пресцентъра на министерството на образованието.

Олимпиадата е едно от най-престижните районни надпревари по математика за възпитаници. На 9 май 107 възпитаници от 17 страни работиха върху тематика от 4 задания, определена преди този момент от ръководителите на тимовете.

Златни медали завоюваха Кирил Бангачев, Евгени Кайряков и Борислав Антонов, и тримата от СМГ " Паисий Хилендарски " с преподаватели Румяна Караджова, Илиана Цветкова и Петя Тодорова.

Сребърни медали получиха Константин Гаров, Кристиян Василев и Атанас Динев. Константин и Атанас са от ППМГ " Акад. Н. Обрешков " - Бургас, с преподаватели Магдалена Янева и Динко Раднев, а Кристиян е от Първа частна математическа гимназия (ПЧМГ) – София, с учител Таня Стоева.

Ръководители на националния тим са проф. дмн Петър Бойваленков (ИМИ-БАН), гл. ас. доктор Станислав Харизанов (ИИКТ и ИМИ-БАН) и чл.-кор. проф. дмн Олег Мушкаров (ИМИ-БАН).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР