С този тип коалиционни партньори не може да бъдем спокойни.Така

...
С този тип коалиционни партньори не може да бъдем спокойни.Така
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: С такива коалиционни партньори не сме спокойни

" С този вид съдружни сътрудници не може да бъдем спокойни. "

Така отговори зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов на въпрос има ли успокоение в четворната коалиция по проблема " Северна Македония " и възможното предоставяне на зелена светлина от София на Скопие за започване на договаряния за участие на западната ни съседка в Европейски Съюз. При днешното си посещение в Нова телевизия той съобщи:

" Не, не сме спокойни. Каквото има да става, ще става. Ние знаем, че с европейски дипломати са водени разнообразни диалози от това, което се показва пред българската общност. Знаем, тъй като въпреки всичко има преписка сред министерствата. А и ние също сме водили диалози с европейски дипломати и знаем какво им е казано. То е много по-различно от това, което споделя Външно. От министър Теодора Генчовска чуват едно, от премиера Кирил Петков чуват друго. "

Според Йорданов натискът извън за бързо изчистване на противоречивите точки и задействане на механизма за Северна Македония се дължи и на съветската военна експанзия. Той обаче е на мнение, че не трябва да се работи прибързано.

" Нашите сътрудници може да имат всевъзможни упования. Едната теза е, че поради войната в Украйна ние би трябвало да пресечем съветското въздействие в Северна Македония. От друга страна, в случай че ние ги пуснем абсолютно, това държавно управление евентуално ще си замине и ще пристигна проруско държавно управление. Така че в Европа би трябвало да преценяват кое е по-добре - страна вътре в Европейски Съюз под съветско въздействие или изчакваща страна с по-малко съветско въздействие. Пък и тя е член на НАТО ", обоснова се зам.-шефът на " ИТН ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР