С този свой акт президентът по никакъв начин не защитава

...
С този свой акт президентът по никакъв начин не защитава
Коментари Харесай

Денков прати Радев на@уй в Брюксел

„ С този собствен акт президентът по никакъв метод не пази българските ползи. Това е непозволено и не трябваше да го прави. Дали пази непознати ползи, дано всеки самичък да намерения. “ Така министър-председателят акад. Николай Денков разяснява от Брюксел решението на президента да сезира Конституционния съд за въведената от Народното събрание нова енергийна вноска върху вноса и преноса на природен газ през България.

Цялата информация за таксата от 20 лева за мегаватчас, която визира само облагата на „ Газпром “, е изпратена в Европейската комисия, уточни още министър председателят. „ Експертите там я преглеждат и, в случай че имат някакви мнения по техническата реализация, ще ги изпратят. Но никой не е споделил, че тази такса не е правомерна “, посочи той.

Министър-председателят ще отговори в нормативно избрания период на въпроса на народния представител Делян Пеевски за изплатените и дължими отговорности на „ Лукойл “ към държавния бюджет. Според него „ това е методът институциите да си приказват една с друга “. Той предизвести обаче „ никой да не чака, че ще действаме отвън нашите права и отговорности “.

Премиерът акцентира за следващ път положителната си взаимна работа с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. В отговор на журналистически въпрос той даде положителна оценка на нейните дейности за влизането на България в Шенгенското пространство. „ Всички би трябвало да се поддържаме в нашите общи старания да бъдат преодолени трудностите “, сподели акад. Денков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР