С това си действие президентът ясно показа връзките си с

...
С това си действие президентът ясно показа връзките си с
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Ако имаше работеща прокуратура, Теменужка Петкова нямаше да е депутат

„ С това си деяние президентът ясно сподели връзките си с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Димитър Главчев е блестящо политическо лице на ГЕРБ. Той беше зам.-председател на парламентарната им група, беше ръководител на Народното събрание от ГЕРБ. Президентът е подготвен да даде страната да бъде ръководена от ГЕРБ “, сподели в предаването „ Тази събота и неделя “ Венко Сабрутен, депутат от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

„ Президентът има алтернатива от може би 11 души. Той избра най-яркото политическо лице, който е блестящо брандиран “, добави той.

Двамата ще се срещнат на 30 март

„ Става въпрос за конституционно обвързване. Това обвързване би трябвало да се извършва. Какво значи отхвърля се? Във вчерашния ден приехме законодателство, което даде опция тези хора да се върнат на работните си места. Избирането на длъжностен министър председател от листата е в прерогативите на президента. Той има опция да избира от политически самостоятелни до ярки политически лица. Просто президентът сподели връзката си с ГЕРБ “, уточни Сабрутев.

Снимка: bTV

Президентът можеше да избира сред ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, шефа на Българска народна банка Димитър Радев, подуправителите Петър Чобанов, Андрей Гюров и Радослав Миленков, ръководителя на Сметната палата Димитър Главчева, зам.-председателите Горица Кожарева и Тошко Тодоров, омбудсмана Диана Ковачева и зам.-омбудсмана Елена Чернева-Маркова.

Снимка: bTV

Ковачева е определена за арбитър в Европейския съд по правата на индивида, а Елена Чернева подаде оставка още преди връчването на втория изследователски мандат.

Тя беше единствената фигура, която не беше близка с нито една политическа партия, сподели президентът при срещата с ПП-ДБ

„ В листата има и неярки политически лица. Защо се избра най-яркото? Видяхте реакцията на Бойко Борисов. Той напряко се отхвърли от господин Главчев. Не го бил виждал от 10 години и не желал да става министър-председател. Не ви ли наподобява с историята с Владислав Горанов, който беше глобен по „ Магнитски “, когато стана ясно, че липсват доходи в хазната от хазарта, че били носени пари в брой в Министерството на финансите. Оказа се, че Борисов и него не познава “, разяснява депутатът от ПП-ДБ.

„ Това ще се случи. ГЕРБ ще ръководи. За мен по-важният въпрос е кой ще е министърът на вътрешните работи. Задължението на служебния кабинет е да обезпечи почтени избори. По време на ръководството на Бойко Рашков купеният избор изчезна. За мен ще е скандално, в случай че остане Калин Стоянов “, добави Сабрутев.

Документите били публикувани първо от уеб страницата InformNapalm и разкодирани от българската онлайн общественост „ Елфите “

Преди един месец пътната карта за „ Турски поток “ изтече. Виждаме страшна вреда за България. 3 милиарда вложени наши пари, които няма да се върнат. 2 милиарда в допълнение отвод от към този момент подписани контракти. Българската енергетика е поета от Москва. Тези доходи не могат да върнат инвестицията. Ние сме се отказали от 2 милиарда лв. доходи. Оказа се, че на никое място в страната я няма пътната карта. Стратегически документ липсва. Искаме да създадем краткотрайна комисия, с цел да дадем естрада на всички, които имат данни за тази пътна карта, Как по този начин български министър-председател, който е знаел, че построяването на тази тръба ще докара до войната в Украйна, е разрешил построяването ѝ. Защо са ни създали съучастници във войната? Защо магистратите не вземат отношение? Има отчет на службите. Ако имаше работеща прокуратура, Теменужка Петкова нямаше да е народен представител в българското Народно заседание “, сподели още той.

„ Ако ние създадем такава комисия и съберем всички обстоятелства и условия, ще ги дадем на прокуратурата и службите. Оттук нататък те няма да имат опрощение, че не знаят “, уточни Сабрутев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР