С. Това съобщи на пресконференция министърът на здравеопазването д-р Стойчо

...
С. Това съобщи на пресконференция министърът на здравеопазването д-р Стойчо
Коментари Харесай

Адвокат Мария Петрова: Прокуратурата да провери болница "Александровска"

С. Това заяви на конференция министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. Причините са данни за фиктивно лекувани пациенти и източване на Националната здравно-осигурителна каса, както и подозрение за закононарушение с трансплантации.
Проверка от началото на годината демонстрира, че над 60 пациенти са били записани в болница „ Лозенец “ без да са лекувани там. В деня на издаване на заповедта за инспекция, болничното заведение е върнала парите, като е обяснила, че е станала техническа неточност.

" Доколкото разбрах от брифинга на министър Кацаров през днешния ден това, което е установено като документна машинация, точно проявлението на пациенти, които са лежали за да бъде източена Здравната каса, е закононарушение и би трябвало да се търси наказателна отговорност от хората, които са положили подписи и под направленията за хоспитализация и оформили съответните медицински документи и респективно изготвили докладите на болница " Лозенец " .

Докато въпросът в болница " Александровска " е много по-интересен, тъй като там, отвън подобен вид финансови злоупотреби, се следи нещо, което мога да дефинира като опит за детрониране на сегашното управление, като се изваждат кирливи ризи единствено през последната една година, само че за всички, които се занимават със опазване на здравето е ясно, че болничното заведение е в тежко финансово положение и в предходните години и това няма по какъв начин да не се отрази и на качеството на лекуване на пациентите, тъй като една огромна част от лекарите, които работят в " Александровска " не са удовлетворени от работните си условия от метода, по който им се заплаща, от метода, по който биват принуждавани да лекуват ", сподели за БНР Мария Петрова, юрист по здравно право.

По думите ѝ, тъй като цифрите приказват едно, документите приказват друго:

" Според мен прокуратурата би трябвало да се ангажира, тъй като сходен жанр загуби ощетяват бюджета, ощетяват всеки един от нас в качеството му на евентуален пациент и в случай че желаеме да имаме положително опазване на здравето лечебните заведения би трябвало да се ръководят добре, транспарантно и дано прокуратурата да влезе, да огледа, да прегледа, да проучва, ако има някакви установени данни за осъществени закононарушения, да потърси съответната отговорност, а в това време Министерството на здравеопазването да не абдикира с един подобен лекомислен отчет, за какво по този метод те единствено се пробват да анулират отговорността на хората, които са управлявали през последните години и едната, и другата болница ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Петрова.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР