С това, което се случи вчера, можем да кажем, че

...
С това, което се случи вчера, можем да кажем, че
Коментари Харесай

Посланикът ни в НАТО Драгомир Заков: България е защитена

„ С това, което се случи през вчерашния ден, можем да кажем, че европейската архитектура за сигурност не е това, което беше . “ Това сподели пред БНР Драгомир Заков, представител на България в НАТО. По думите му тази система би трябвало да се построи още веднъж, само че това не може да стане под опасността от война.
Помощта за Украйна не е серпантина – политическа, филантропично и във всеки различен аспект “, съобщи Заков във връзка огласените от украинския президент Зеленски опасения, че страната му не е задоволително подкрепена от западните съдружници в този миг.

Украйна през днешния ден не е Украйна от 2014 година , посочи Заков.

„ Имаме идна експанзия, която всички чакахме да не се случи и положихме безусловно всички старания това да не се случи. Политическият Запад нямаше по какъв начин да не постави всички старания това да бъде предотвратено “, разяснява той в предаването „ Преди всички “.

Санкциите са един от методите президентът Путин да бъде заставен да се върне на масата на дипломацията и на договарянията , счита Драгомир Заков.

България е предпазена , увери Драгомир Заков.

„ А дали ние ще желаяме спомагателни сили, това към този момент е въпрос на национално решение. Тук никой не постанова решение на страните членки. “

Това е въпрос на съответна оценка на рисковете и заканите , уточни представителят ни в НАТО.

„ Това, което прави НАТО сега, е да не се стигне до неволна неточност от страна на Русия в този миг. Конфликтът, който сега е в Украйна, да не се придвижи в спор с НАТО “, заключи Драгомир Заков.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР