С топовни салюти днес ще бъде почетена паметта на принц

...
С топовни салюти днес ще бъде почетена паметта на принц
Коментари Харесай

С топовни салюти почитат паметта на принц Филип

С топовни салюти през днешния ден ще бъде почетена паметта на принц Филип, херцоа на Единбург и брачен партньор на английската кралица Елизабет II,.

Точно в 12 часа по Гринуич или 14 часа българско време ще стартира серия от 41 оръдейни залпове през една минута в английските градове, в това число столиците на обособените елементи на Обединеното кралство Лондон, Единбург, Кардиф и Белфаст.

Бойните кораби на кралския флот също ще изстрелят залпове в чест на принц Филип, който е взел участие във Втората международна война с военноморските сили.

Със салюти ще бъде почетен принц Филип в Гибралтар и редица страни от Британската общественост.

Синът на принц Филип принц Чарлз дефинира живота на татко си като „ изумително достижение “ в предаване на Би Би Си.

Началникът на военноморския щаб адмирал сър Тони Радакин даде висока оценка на „ съпричастността, привързаността и ангажираността “ на херцога на Единбург към флота.

„ Дълбокото му схващане на нашите полезности, стандарти и морал го направи толкоз непосредствен другар на службата в продължение на повече от 8 десетилетия “, посочи адмирал Радакин.

Погребението на принц Филип ще бъде в църквата „ Сейнт Джордж “ в Уиндзър, само че детайлностите още не са известни. Принц Филип е поискал приживе погребението да не бъде държавно.

 Цветя пред Бъкингамския замък, 10 април 2021 г./ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР