С толкова хубава и подробна рецепта дори дете може да

...
С толкова хубава и подробна рецепта дори дете може да
Коментари Харесай

Неустоима плодова торта с цитрусов крем

С толкоз хубава и подробна рецепта даже дете може да подготви торта, а тази несъмнено си коства да бъде опитана

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 4 бр.
● захар - 175 г бяла кристална
● брашно - 140 г
● нишесте - към 30 - 40 г
● есенция - по желание, аз използвах 1 ванилия и кора от лимон

За крема


● жълтъци - 4 бр.
● прясно мляко - 950 мл
● брашно - 100 г
● захар - 200 г
● портокалов сок - 50 мл прясно изцеден
● портокали - кората от 1/2
● лимони - кората от 1/2
● ванилия - 1 бр.

за декорация


● плодове - за пълнежа и украсата по желание
● ядки - за пълнежа и украсата по желание

Начин на подготвяне

Блатовете:

Разтопете захарта дружно с жълтъците на водна баня. С помощта на миксер ги разбийте, до момента в който сместа побелее и уголеми размера си 3-4 пъти. Без да спирате да бъркате прибавете есенцията, а по-късно и пресятото брашно дружно с нишестето.

След слагането на брашното (което не се поставя едновременно, а постепенно) бъркайте не повече от минута. Преместете сместа в намаслена тавичка и печете на 180 градуса в авансово загрята фурна към 15 минути или до момента в който изкарате клечката суха от блата.

ВАЖНО! Първите 10 минути не отваряйте фурната, в случай че желаете бухнал блат. След изпичането оставете блата във фурната за 10-тина минути, извадете и го оставете добре да си почине и охлади 30-40 минути, може до 12 часа.

Аз сиропирах блатовете с домакински компот от праскови, само че може и със захарен сироп.

За крема:

Разбийте 4-те жълтъка дружно със захарта до побеляване. След това прибавете 100 мл от прясното мляко, след 1-2 минути - и брашното. През това време сме поставили останалото мляко дружно с корите от цитурисите и сока от портокала на слаб огън. Когато сместа ни стане хомогенна, започваме постепенно да прибавяме към млякото, като бъркаме непрекъснато, с цел да не стане на бучки. Бъркайте, до момента в който кремът не се сгъсти, това лишава към 10 минути. Свалете от огъня и изчакайте да се охлади изцяло.

Сглобяване:

Аз изпекох 3 блата, намазах с част от крема, сложих ягоди, банани и счукани орехи, от горната страна - тъничък слой сметана, и наръсих лешниците. Същата процедура е и със идващия блат. Когато свършат, намазваме цялата торта с крема и украсяваме. Получава се приятна и относително лека композиция.

Заслужава си да опитате!:)

Забележка: Плодовете и ядките са по желание. Аз използвах 300-400 г ягоди, 3 банана, 1 киви, към 100 г орехи и 100 г лешници и бита сметана.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР