С толичната болница „Св. Анна“, позната още като „Окръжна болница“,

...
С толичната болница „Св. Анна“, позната още като „Окръжна болница“,
Коментари Харесай

И в „Св.Анна“ в София свършиха леглата за пациенти с COVID-19

С толичната болница „ Св. Анна “, позната още като „ Окръжна болница “, към този момент е под сериозен напън поради повишения брой на пациентите с COVID-19.

От налични 160 Коронавирус кревати в болничното заведение, в неделя признатите пациенти с ковид са били близо 180, заяви представителят на лечебното заведение Антон Луков, представен от за

Повишеният брой пациенти се компенсира с повишен брой кревати, посочи той и даде образец: В стаи за трима души се поставя четвърто легло.

„ Това обаче води до извънредно натоварване на личния състав и не на последно място до влошен комфорт на самите пациенти “, споделя още Луков.

Когато се изчерпат опциите за кревати, част от пациентите с COVID-19 остават да спят в Спешното поделение под лекарски надзор и с обезпечен О2, изясни още той.

От понеделник свижданията са неразрешени със заповед на здравния министър, сподели още Луков. Причина е влошената епидемиологична конюнктура.

Вчера и от "Пирогов " оповестиха, че към този момент няма свободни Коронавирус кревати. Разходът на О2 на болничното заведение е близо 9 тона на едно денонощие, което е съвсем осем пъти повече от нормалното ползване.

Всички пациенти, които са настанени в обособените Коронавирус отделения на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов ", са потърсили помощ в тежко положение, показаха още от болничното заведение.

В петък в заповед на шефа на Столичната районна здравна ревизия, оповестена на интернет страницата на институцията бе обявено, че от събота (16 октомври) се усилва броят на леглата в столичните лечебни заведения за лекуване на пациенти с COVID-19,

съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19 - 4-то равнище.

В София общият брой на леглата за лекуване на инфектирани с коронавирусна зараза, очакван за 4-то равнище на заболеваемост, е 1682, като 286 от тях са за пациенти, нуждаещи се от интензивно лекуване.

От общия брой планувани кревати за лекуване на деца /педиатрични легла/ са планувани 2 в болница "Пирогов ", 10 - в Специализираната болница за интензивно лекуване по паразитни и инфекциозни заболявания "Проф. Иван Киров ", 1 - в болница "Токуда ", 4 - в болница "Лозенец ", 8 - в болница "Здравето - 2012 ", 3 - в Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания "Проф. Иван Митев ".

Две неонатологични кревати - за лекуване на бебета, инфектирани с инфекцията, са планувани в болница "Лозенец ", 2 - в Първа АГ-болница "Св. София ", 3 - в Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания "Проф. Иван Митев ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР