С тези думи коментира случващото се в службите журналистът Веселин

...
С тези думи коментира случващото се в службите журналистът Веселин
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: Не може 11 г. да говорим за калинки и да плачем, че махат професионалисти

С тези думи разяснява протичащото се в службите журналистът Веселин Стойнев. Те идват на фона на многочислените рокади, които служебният вътрешен министър Бойко Рашков реализира в службите. Заради промените има и остри реакции на рецензии.

Той уточни, че не може 11 години да се приказва за калинки в управническите структури, а в този момент да се приказва, че това са експерти.

Според Стойнев обаче служебното държавно управление на Стефан Янев би могло да даде едно положително начало за почистване на три мандата ръководство на страната от ГЕРБ. Половината от измененията по думите на журналиста се чакат точно от Бойко Рашков в качеството му на длъжностен министър на вътрешните работи.

Журналистът дефинира като неприемлива репликата на вътрешния министър по адрес на водещите на утринния блок на bTV. ФрогНюз напомня, че поради острото изказване имаше и остри рецензии, а с публични позиции излязоха както от bTV, по този начин и от АЕЖ. По-късно Рашков се извини. Стойнев обаче счита, че непремереното изявление е резултат от прегаряне.

“По-добре първо да прави повече работа и след това да дава изявленията. Както виждаме, това министерство и този министър имат огромен обсег и за три дни трансформираха много неща, най-малко кадрово ", разяснява още Стойнев.

По думите на журналиста прави усещане, че огромна част от новоназначените регионални шефове имат " полицейски бекграунд " - имат огромен опит в годините обратно в структурите на разнообразни РДВР-та:

" Те се явяват като втори полицейски ешелон. Функцията на регионалния шеф е и да управлява актовете на кметовете за правомерност. Те могат да бъдат натоварени и с функционалност по защита на изборите, което е основната задача на това държавно управление ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР