С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес

...
С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес
Коментари Харесай

С тениски на бала абитуриентите от Мадан дадоха 2000 лв. на болен младеж

С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал през днешния ден зрелостниците от СУ „ Отец Паисий “ в Мадан.
" Всички дружно взехме решение, че това е най-хубавият метод да отпразнуваме нашето довеждане докрай. Все отново това е стадий, в който ние се считаме за зрели хора към този момент. С това желаеме да покажем както на себе си, по този начин и на своите родители, че сме рационални хора и знаем какви са полезностите ни ", споделя Селвие Садъкова.
" Просто взехме решение, че няма смисъл да даваме сума ти пари за рокли и костюми, които ще бъдат облечени за час-два. Може би взехме решение по този начин поради възприятието, че има хора към нас, които имат крещяща потребност от средства, с цел да могат да живеят. И може би ще бъде учудващо за вас, само че нямаше нито един човек, който да е срещу. Ние сме 38 индивида от двете паралелки и повярвайте ми, с доста разнообразни характери. И нито един не стана да каже: " Аз желая рокля или аз желая костюм, не желая да давам пари за тази идея ". Просто сме се събрали хора с огромни сърца и считаме, че тези пари може да отидат на място и при човек, където ще е доста по-голяма изгодата от тях ", добавя я Весиха Карасулиева.
„ Познавам този клас от 8 години. Класна съм им от 5-ти клас до момента. Преподавам им британски език. Характерното за паралелката е, че са с интензивно проучване на непознат език. Нещото, което сплотява този клас, с изключение на толкоз доста хубост на едно място, е и огромните сърца, които имат, моралните полезности, залегнали в тях от възпитанието им. Гордея се с тях. Това са едни прелестни младежи, на които искам в бъдеще да имат опцията и шанса да осъществят всички свои фантазии, тъй като те в действителност го заслужават “, споделя класната им ръководителка Бистра Чолакова.
Сега класната стая, в която години наред е учила и наставлявала 28-те зрелостници, към този момент е пуста. Сълзи напират в очите й до момента в който споделя за прелестните младежи, с които следва да се раздели. Надява се да не е вечно.
„ Тази година подехме една самодейност да не слагаме лъскави тоалети, а да подпомогнем младежи в неравностойно състояние. Решихме, че бихме изглеждали отлично и в тениски. Учителите - аз и другият сътрудник класен, също ще бъдем в тениски “, споделя още класната им.
Тениските ще са в бял и черен цвят. Нарочно са поръчани по този начин. " Те ще са знак максимата, че след всяко зло идва и положително, като белите ще доминират по брой с благопожелание по-голямата част от живота на всички ни да е хубава ", споделя класната им.
Учителката показа, че първоначално считали да дарят събраните пари за деца в домове за сираци. Замислили се обаче, че в техния край също има деца, нуждаещи се от финансова помощ. А доста рядко се случва някоя фондация да чуе техните гласове. Затова решили да дарят парите, колкото се съберат, на едно момче от Мадан, което се нуждае от лекуване и терапия сега.
Момчето е било оперирано отвън страната, само че за жалост болестта му още веднъж се възобновило и сега се постанова съществено лекуване. Парите - към 2000 лв., към този момент са събрани и дарени на болния юноша.
„ Тоалетите и суетата не са нещо, което ще ни помогне да оцелеем в този свят, а точно добродетелта, която носим, и човечността, която нашите родители са построили в нас. Те ще ни оказват помощ по пътя ни напред ", уверена е Селвие.
Тя споделя, че всеки от съучениците ѝ поема друга посока. Някои желаят да останат в България, основно в София. Други избрали да учат в чужбина, само че ще желаят да се върнат в обичания им град откакто завършат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР