С Татяна Иванова - първата българка, приета да участва в

...
С Татяна Иванова - първата българка, приета да участва в
Коментари Харесай

Музеят на авиацията в Крумово с отворени врати и специална програма

С Татяна Иванова - първата българка, призната да взе участие в програмата на НАСА за кандидат-астронавти, ще ни срещне Музеят на авиацията в Крумово в Международния ден на авиацията и космонавтиката. На 15 години Татяна взе участие в галактически лагер в Турция и открива любовта към звездите. Днес е студентка по инженерна физика и с плана на НАСА, в който взе участие, от ден на ден се приближава до фантазията си да стане първата българка в Космоса.

Освен вдъхновяващата среща, Музеят на авиацията ще отвори вратите си от 9 до 17 часа за гратис посещаване на експозициите му и включване в специфичната стратегия за празника.

Любопитните ще могат да се насочат на галактическо странствуване, в което ще се срещнат с галактиките, мъглявините и звездните купове и ще участват на откриването на най-новата сбирка „ Метеорити “. Подготвена е и сказка за галактическите ракети и ракетното гориво.

Първото галактическо странствуване ще запознае гостите с галактиките, мъглявините и звездните купове.

Посетителите ще научат повече и за метеоритите, изяснява шефът на музея Рада Банялиева, която е поканила за задачата Георги Пенев, създател на Българското метеоритно общество

" Който ще ни опише по тази причина от кое място и по какъв начин падат метеоритите върху земята, по какъв начин са се образували, каква е тяхната роля в слънчевата система, с какви предзнаменования е обвързвано рухването на метеоритите и се надяваме, че ще сложим началото на най новата ни сбирка астероиди посредством господин Танев, който ще подари астероиди за нашата зала " Космос ".

На музея ще гостува и младата галактическа вяра, студентката по инженерна физика Татяна Иванова.

" Която ще  опише какво е усещането  да си първата българка, която се е обучавала в НАСА и е минала първото ходило в подбора за астронавти. И ще приключим  с лаборатория „ Рокит сайънс “, която ще ни покаже, в случай че времето е положително, по какъв начин една ракета може да полети към небето, какви са главните съставни елементи на ракетата, по какъв начин можем да я изстреляме ", изясни шефът на музея Рада Банялиева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР