С тържествено заседание се открива 46-ото Народно събрание. Депутатите положиха

...
С тържествено заседание се открива 46-ото Народно събрание. Депутатите положиха
Коментари Харесай

Депутатите от 46-ото Народно събрание положиха клетва

С тържествено съвещание се открива 46-ото Народно заседание. Депутатите поставиха клетва да съблюдават законите и да се управляват от ползите на народа.

Първото съвещание беше намерено от най-възрастния народен представител - Мика Зайкова, определена от името на партията на Слави Трифонов „ ИТН “:

„ Работа ни чака доста, да се надяваме на здравия разсъдък, борбата е път за на никое място “, разяснява по-рано тя.

Шестте политически сили в новия парламент показват през днешния ден водещите си цели.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участват на съвещанието, още за първия ден на новия парламент.

По време на съвещанието ще бъдат определени ръководител и заместник-председатели на Народното събрание.

Все още не е доказано дали Ива Митева още веднъж ще е претендентът на „ ИТН “ за ръководител на Народно събрание, само че от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще предложат Кристиан Вигенин за председателското място в новия парламент.

Засега е ясно, че ГЕРБ ще предложат Росица Кирова за заместник-председател, а групата на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ - Татяна Дончева.

Очаква се предлагането на Движение за права и свободи за заместник-ръководния пост да е Мукаддес Налбант.

Стана ясно, че Десислава Атанасова още веднъж ще е ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще оглави групата на социалистите, Мая Манолова - тази на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, а Христо Иванов се чака още веднъж да е ръководител на групата на „ Демократична България “. Предложение за зам.-председател на Народното събрание ще бъде съпредседателят на групировката Атанас Атанасов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР