С тържествено събрание и награждаване на студенти и докторанти започна

...
С тържествено събрание и награждаване на студенти и докторанти започна
Коментари Харесай

Икономическият университет във Варна чества 102 години от основаването си

С тържествено заседание и награждаване на студенти и докторанти стартира тържеството във връзка 102 години от основаването на Икономическия университет във Варна.

На празника на най-старото висше икономическо учебно заведение в страната участваха академичното управление, някогашни ректори на университета, преподаватели и доста студенти. Приветствие към тях насочи кметът Иван Портних, който бе посетител на събитието.

„ Това е годишнина, която звучи респектиращо – и поради богатата си история, и поради елитния преподавателски състав, и поради хилядите ученици, които са се осъществили сполучливо през годините на всички равнища в икономическото ръководство и на Варна, и на България, и на света. Скъпи студенти, Вие имате достойнството да бъдете част от славната история на най-старото висше икономическо учебно заведение в България. Това е един от знаците на морската столица, с който се гордеем. Затова – защитавайте и развивайте престижа на университета, работете, бъдете конкурентоспособни! Нека компликациите, пред които сме изправени през днешния ден – тежката икономическа и обществена рецесия, инфлацията и безработицата, Ви стимулират да бъдете още по-упорити, знаещи и можещи, с цел да вървим напред “, обърна се към аудиторията кметът Иван Портних.

Днес Икономическият университет е хъб за развиване на предприемаческата екосистема в района. В центъра на всичко това са хората, по тази причина ние се стремим да насърчаваме предприемаческият дух на нашите студенти. По стратегия „Еразъм“ работим с над 250 университета от разнообразни страни. Стъпили сме на здрава основа и се конкурираме сполучливо, означи в словото си ректорът проф. Евгени Станимиров.

След приветствията бяха връчени университетските оценки „ Студент на годината ” и „ Докторант на годината ”. Академичните награди – „ Проф. Цани Калянджиев ” за високи достижения в науката получи проф. Аврам Ескенази, а премията „ Проф. Станчо Чолаков ” за високи достижения в региона на финансовата просвета и локалното самоуправление – е избрана за проф. Николай Неновски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР