С тържествени прояви по случай 24 май български училища в

...
С тържествени прояви по случай 24 май български училища в
Коментари Харесай

Тържествени прояви в българските училища в Кипър

С тържествени прояви по случай 24 май български учебни заведения в Кипър празнуват и рождения си ден в събота и неделя (21 и 22 май). Българската културна стратегия на острова в дните преди празника е изпълнена с концерти и литературни срещи.

Празничен концерт с артисти и танцьори от България и Кипър, проведен от Съюза на българите „ Възраждане ” и Културния център „ Възраждане ”, събира през днешния ден сънародниците ни в Лимасол. С него учебно заведение „ Св. Климент Охридски ” в града отбелязва и 25 години от основаването си. То е първото българско учебно заведение на острова и е почнало просветителската си активност с финансиране от донори.

Две годишнини чества учебно заведение „ Паисий Хилендарски ” в Лимасол - 10 години от основаването си и 300 години от рождението на своя патрон. На тях и на празника на просветата то посвещава огромен концерт в неделя с присъединяване на сформира от 4 български учебни заведения на острова и реализатори на българска национална музика и песни.

Съюзът на българите и българското учебно заведение в Пафос канят на поетична вечер на 24 май. Младата поетеса Мая Сотирова, която живее и твори в града, ще показа дебютната си стихосбирка „ Мечта за пролет “.

Проект „ Млад преводач ” са подготвили за деня на културата децата от българското учебно заведение „ Васил Левски ” в Дали, а огромният им учебен концерт е на 4 юни. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР